Şafak Mahalle Muhtarı Yılmaz Kökçen'i makamında ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgede yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlattı.
Başkan Tütüncü, mahallede Cumhuriyet Caddesi'nde yapımı tamamlanan Orhan Gazi Semt Konağı'nın önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini söyledi. Bölgenin en prestijli hizmeti olan tesiste, meslek ve sanat kursları ile ilköğretim okulu çocukları için kütüphane ve internet hizmetinin olacağına işaret eden Başkan Tütüncü, semt konağı projesiyle sosyal belediyecilik hizmetini Şafak ile bölgedeki mahallelerde yaşayan vatandaşların ayağına getirdiklerini belirtti. İmara uygun yapılaşmasının büyük oranda tamamlandığı mahallede açık oto pazarı alanı olarak bilinen 12 dönümlük alanda yaşanan moloz kirliliğini, çevre düzenlemesi çalışması ile ortadan kaldıracaklarını bildiren Başkan Tütüncü, araçların girmemesi için etrafına bordür taşı döşeyecekleri alanın zeminine, toz ve çamur sorununun yaşanmaması için kırmızı toprak dökeceklerini söyledi.
Başkan Tütüncü, çocukların ve gençlerin spor yapabilmesi için alanı futbol sahası olarak düzenleyeceklerini dile getirdi. Başkan Tütüncü, aşırı yağışlar sonucu mahallenin batı kısmındaki bazı sokaklarda yaşanan su baskınlarını önlemek amacıyla, menfez çalışması yapacaklarını da sözlerine ekledi. Mahalleye yeni bir park ile muhtar evi kazandırdıklarının bilgisini veren Tütüncü, bölgede 13 kilometre asfalt, 3 bin metrekare parke kaldırım çalışmasını tamamladıklarını söyledi.
(SK-Y)

24.01.2013 11:04:02 TSI

Editör: Wan Haber