Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgeye yapılacak yatırımları istişare etmek amacıyla Ahatlı Mahalle Muhtarı Tahsin Mutlucan'ı ziyaret etti.
Başkan Tütüncü, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan mahallelerinin 30 yıllık tapu hayalini gerçekleştirdiklerini, kat artışına yönelik imar düzenlemesiyle birlikte, bölgede gecekonduların yerine modern binaların inşa edilmeye başlandığını söyledi. Başkan Tütüncü, mülkiyet problemlerini çözmeleriyle birlikte şehirleşmede atağa geçen bölgenin, kentin en güzel yerleşim yerlerinden biri olmaya başladığına işaret etti.
Yapılaşma ile birlikte bölgedeki yolların asfaltının, kaldırımın bozulduğuna işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, konut inşaatının bitmesiyle birlikte, bölgedeki tüm yolların asfaltını ve kaldırımını yenileyeceklerini kaydetti. Bölgedeki mevcut parkların bakım ve onarımını yaptıklarına anlatan Başkan Tütüncü, Ahatlı Mahallesi'ne yeni bir park inşa edeceklerinin de bilgisini verdi.
Bölgeye ciddi bir eğitim yatırımı yapıldığına değinen Başkan Tütüncü, "Yeni Doğan Mahallesi'nde 23 derslikli bir ilköğretim okulu inşa edilecek. Kültür Mahallesi'ne bir Fen Lisesi kazandırmak istiyoruz. Kültür Mahallesi'ndeki Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin inşaatını bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Bu yatırımlarla birlikte, bölge önemli bir eğitim merkezi olacak" dedi.
Şafak Mahallesi'nde inşa ettikleri Orhan Gazi Semt Konağı'nın Ahatlı bölgesinin de hizmetinde olacağını dile getiren Tütüncü, tesiste, mahalleli kadınlara meslek ve sanat kursu, öğrencilere ise kütüphane ile internet hizmetinin verileceğini belirtti.
Başkan Tütüncü, bölgeye yapılması planlanan Merkez Bankası Antalya Şubesi hizmet binası ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin de mahallelere sosyal ve ekonomik canlılık getireceğini vurguladı.

15.02.2013 12:41:36 TSI

Editör: Wan Haber