Giresun'un Espiye İlçe Belediye Başkanı Erol Karadere, tutuklu bulunduğu davada ilk duruşmasına çıktı.
Yaklaşık 5 ay önce Espiye Belediyespor üzerinden haksız kazanç elde etmek ve örgüt kurmak suçlamasıyla aralarında Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere'nin de bulunduğu 5 kişi tutuklanmış, 2 kişi esi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bugün sabah saatlerinde Giresun Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın ilk duruşması yapılarak sanıkların savunması ve tanıkların ifadeleri alındı.
Davanın bir numaralı sanığı olan Belediye Başkanı Erol Karadere savunmasını yaparak, "Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum ve tahliyemi talep ediyorum" dedi. Savunmasında "8.5 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum, sevenim de var sevmeyenim de" diyen tutuklu Başkan Karadere, "İnşaat ruhsatı almak isteyenler Fen İşleri Müdürlüğü'ne müracaat eder sonra da ben onaylarım. Bir firma 16 parselde konut yapacaktı. Ruhsat için bize başvurdular. Fen İşleri ruhsat için bazı eksikliklerin bulunduğunu bildirdiğinden dolayı ruhsatı vermedik. Daha sonra bu kişilerle aramızda husumet oldu. Ama hiçbir şekilde para talebim olmadı. Bu iddiayı reddediyorum. Şahıslar bana baskı uygulamaya başladı ama ben bu baskılara boyun eğmeyince bana karşı bu iddialar ortaya atıldı. Yönlendirmeler sonucu bazı kişiler hakkımda asılsız ifadelerde bulundu. Yine söylüyorum ben kimseden ne Espiye Belediyespor'a, ne de başka bir şey için kimseden para talebim olmadı. İddiaları reddediyorum ve tahliyemi istiyorum" dedi.
Savunması alınan diğer 6 sanık ise, "Bizler zorla veya bir şey karşılığında kimseden para talebinde bulunmadık. Sadece bağış yapmak isteyenleri yönlendirdik. Espiye Belediyespor'a bağış yapanların da yardımını makbuz karşılığında aldık, iddiaları reddediyor ve tahliyemizi talep ediyoruz" dediler.
Sanıkların savunmasından sonra tanıkların dinlenmesine geçildi. Tanıklardan biri olan Havva Demirci, "Babamla birlikte ek kat çıkmak için belediyeye ruhsat talebinde bulundum. Daha sonra bize gelin ruhsat işiniz halloldu dediler. Bende babamla birlikte Belediyeye gittim. Bize, bankaya gidip bu hesap numarasına 3 bin TL yatırın o zaman bütün işlemler halledilecek, dediler. Bende ruhsat için gereken harç parası sanıp gidip bankaya parayı yatırdım. Elimde sadece banka makbuzu var. Belediyeden herhangi bir makbuz almadım" dedi.
Mahkeme Başkanının "Peki belediyeden ruhsatı aldın mı?" sorusuna yanıt veren tanık Demirci, "Ruhsat almadım. Bu işleri de fazla bilen biri değilim. Ben sadece bana denileni yaptım ve gidip bankaya 3 bin TL'yi yatırdım" dedi.
Mahkeme Başkanı duruşmanın sonunda açıklanan kararda emniyette, savcılıkta ve mahkemede çelişkili ifadeler veren 5 tanık hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.
Mahkeme Başkanı ayrıca delillerin karartılmaması ve davanın seyrinin bozulmamasına istinaden sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Dava yarın sabah 9 da yapılacak duruşma ile devam edecek.
(MB-Eİ-Y)

28.01.2013 20:25:12 TSI

Editör: Wan Haber