Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından il merkezinde 4 yıldır başarı ile uygulanan 'Okul Diş Hekimliği Programı', Tut ilçesinde de uygulanmaya başlandı.
Uygulama, Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu'nun katılımıyla başladı. Program kapsamında 3 diş hekimi ve 3 hemşire, Merkez İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu ve Nene Hatun Anaokulu'nda diş taraması, florlu jel uygulaması ile ağız ve diş sağlığı bilinçlendirme eğitimi verdi. Eğitim verilen öğrencilere diş fırçası ve diş macunu ile fırçalama takip çizelgeleri dağıtıldı.
Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, "İlçemiz öğrencileri açısından faydalı bir uygulamadır. Bu uygulamayı neticeye vardıran takiptir ve bunu da elinizde bulunan kartlar vasıtasıyla yapacağınızı söylediniz. Öğrencilerimize inşallah faydalı olur. Tut ilçemizde olduğu gibi Adıyaman'ın diğer ilçelerinde de yayılarak devam eder" dedi.
Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş ise, "Tut ilçemizde anaokulu ve ilköğretim 1, 2, 3 ve 4. sınıflara yönelik koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti için buradayız. Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz, Okul Diş Hekimliği Programı kapsamında 4 yıldır diş hekimlerimiz aracılığı ile bu hizmeti vermekte olup, yılda 9 kez ziyaret edilen okullarımızda eğitim, diş taraması ve florlu jel uygulamaları ile çocuklarımızın sağlıklı ağız ve diş yapısına kavuşmaları hedeflenmektedir. Ayrıca sağlık bilincinin gelişmesine de katkı sunmaktadır. Bugün ilimizin en şirin ilçelerinden biri olan Tut ilçemizde de merkez okullarında bu uygulamayı başlatmış bulunuyoruz. Yine periyodik aralıklarla sağlık ekiplerimiz bu taramaların, eğitimlerin devamını sağlayacaklardır. Ümit ediyorum ki çocuklarımız sağlıklı bir ağız ve diş yapısına kavuşacak ve sağlık bilinci noktasında da istediğimiz düzeye gelecekler. Temel amacımız çocuklarımızın her yönden sağlıklı bir bünyeye kavuşmalarını sağlamaktır" diye konuştu.
Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Cahit Gökalp da, diş ve diş eti hastalıklarının önlenebilir hastalıklar sınıfında olduğunu belirterek, "Koruyucu tedaviler uygulanmadan sadece tedaviye yönelik programlar başarılı olamaz. Sağlık Bakanlığımızın 2002 yılından beri başarıyla uyguladığı Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın temelinde de koruyucu tedavilerin yaygınlaştırılması bulunmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda Tut ilçemizde de koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini başlatmış bulunmaktayız. Tüm eğitim ve öğretim yılı boyunca bu uygulamalarımız belirli periyotlarla düzenli olarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.
(AHM-Y)

01.12.2012 16:22:49 TSI

Editör: Wan Haber