SAMSUN - Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Samsun Şubesi (TÜTEV) sanayinin teknik ara elaman ihtiyacını karşılamaya yönelik mesleki eğitimlerine devam ediyor.

Daha önce AB Projesi kapsamında gerçekleştirilen Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (CNC) tezgâh operatörlük kursunun ikincisi yerel yönetimlerin destekleriyle 20 kursiyerin katılımı ile tamamladı. TÜTEV 'in düzenlediği kurs Samsun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İŞKUR ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklendi. Vali Yardımcısı Haluk Şimşek tarafından gündeme getirilen CNC operatörlük kursu, TÜTEV'in organize ettiği proje çalışması 20 genç işsizin 6 aylık bir eğitimden geçirilerek 16 tanesinin istihdam edilmesi ile sonuçlandı. Eğitimler TÜTEV Samsun Şubesi'nin sağladığı imkanlarla, sanayide faaliyet gösteren uzman teknik öğretmen kadrosu tarafından verildi. Düzenlenen meslek eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerler, OSB'deki KOSGEB konferans salonunda sertifikalarını alarak iş hayatlarına başladılar.

Törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, istihdama yönelik mesleki eğitimlere valilik olarak her zaman destek vereceklerini, TÜTEV'in bu konuda oldukça başarılı olduğunu söyledi. Törende ayrıca kursta eğitim veren eğitmenler ve kursa katılan kursiyerler adına konuşmalar yapılarak destek veren kurumlara teşekkür edildi. Sertifika töreninde TÜTEV Samsun Şubesi Başkanı Dursun Aksoy tarafından Vali Hüseyin Aksoy'a teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra eğitimciler ve projeye katkı sağlayanlara plaketleri Vali Aksoy tarafından verildi. Kursiyerler ise sertifikalarını vali ve diğer protokol üyelerinden aldı.

Törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Samsun Ticaret Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOSGEB Müdürü Hami Danış ve çok sayıda davetli katıldı.

CİHAN

Editör: Wan Haber