Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu üyesi Esin Güral Argat Gürallar ArtCraft'ın, dünya ve Türkiye ekonomisinde geldiği noktayı Hilton Otel'de değerlendirdi. Argat, "Kütahya'mızı hep birlikte yukarı sıralara taşımalıyız" dedi.
Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, 1996 yılında kurulan Artcraft'ın bugün 65 ton üretimle Türkiye'de anlamlı bir büyüklüğe sahip olduğunu belirterek, " Bugün dünya sofra camı üretiminde 6. sıraya yerleştik" diye konuştu.

103 ÜLKEYE İHRACAT
Esin Güral Argat, Gürallar ArtCraft'ın ekonomide geldiği yeri gazetecilere şu ifadeleriyle anlattı: "Biliyorsunuz Türkiye'nin en fazla ihtiyaç duyduğu şey üretim yapan makinelerin üretilmesidir. Biz fabrikayı üreten fabrika yaparak yurtdışından milyonlarca dolar ödenerek ithal edilen makinelerimizi kendimiz ürettik. Bu da bizi dünya çapında rekabette avantajlı duruma getirdi. Ülkemizin döviz kaybını önledik. Gürallar ArtCraft fabrikaları bölgesel ekonominin gelişmesinde ve canlanmasında büyük bir rol oynamaktadır. Kütahya'nın en çok vergi veren şirketi Gürallar ArtCraft'tır. Ürettiğimiz 2 bin 850 kalem ürünle bugün 103 ülkeye ihraç yapıyoruz."

"KÜTAHYA ALT SIRALARI HAK ETMEMEKTEDİR"
"Kalkınma Bakanlığı'nın 2011'de gerçekleştirdiği gelişmiş iller sıralamasında Kütahya'mız 38. Sırada yer almaktadır" diyen Argat, "Komşumuz Eskişehir 7, Manisa 23. ve Uşak 25. sırada yer almaktadır. Kütahya yetişmiş insan gücü, hem vizyon hem tarihi ve turistik değerleri ve yer altı zenginlikleri ile 38. Sırayı hak etmemektedir. Biz özel sektör kurucuları, Sivil Toplum Kuruluşları, kamu desteği ve Üniversite işbirliği ile Kütahya'mızı daha yukarı sıralara taşımalıyız" şeklinde konuştu.

"TÜSİAD'DAKİ GÖREVİM İLİMİZ İÇİN FIRSAT"
Bir gazetecinin, Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği'ndeki yeni görevinin Kütahya için olumlu etkileri olup olmayacağını şeklindeki sorusu üzerine Argat, "Ben bu görevi Kütahya'mız için büyük fırsat olarak gördüğüm için kabul ettim. STK'larla beraber ilimizin ihtiyaçlarını belirleyip bu fırsatı olumlu anlamda değerlendirmeliyiz" şeklinde açıklama yaptı.
(RD-EFE)

23.01.2013 12:41:49 TSI

Editör: Wan Haber