Turgutlu Sanayici ve İş Adamları Derneği (TUSİAD), TUSİAD Strateji Toplantısı'nın ikincisini Metal Sanayicileri Derneği (TURMESAD) yönetici ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.
Turgutlu Palm City otelde bu sabah saat 09.00'da yapılan İnovasyon Temelli Stratejik Kümelenme Planı kapsamında ikinci toplantı yapıldı. Turgutlu metal sanayicileri ile proje danışmanları bir araya geldi.
Toplantıya TUSİAD Başkanı Arif Dik ve üyeleri, TURMESAD Başkanı Tahsin Koyak ve üyeleri, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Turgutlu Hasan Ferdi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev ve proje danışmanları katıldı. Proje danışmanları, kalkınma ajansından destek alıması için verilecek projeleri konusunda detaylı bilgiler aktarırken, Metal sektörünün nasıl çıta yükseltebileceği konusunda da düşünceler aktarıldı.
Toplantıya uzman konuşmacı olarak katılan Ufuk Batum, projenin amacının; yerel kurumların içerisinde kümelenme ve inovasyon kavramları üzerinde farkındalığın arttırılması, Turgutlu'da inovatif kümeleme konusunda uzmanlaşmış insan kaynağı üretilmesi, toprak ve makine sanayinin kıyaslamalı rekabet gücünün analizi, ilçede toprak ve makine sanayinin gelişmesi için ana stratejik eksenleri belirlemek ve kurumlar arasında sonuç odaklı politika diyaloğu oluşturmak olduğunu belirtti.
(İLK-ERG-Y)

19.01.2013 15:05:48 TSI

Editör: Wan Haber