Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, TÜSİAD Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yılmaz'ın Sütaş ile ilgili söylentilerin TÜSİAD'a zarar vermesini engellemek için istifa ettiği öne sürüldü.

İŞÇİLERİ YILDIRMAK İÇİN TEZEK DÖKTÜ İDDİASI

Yılmaz'ın Bursa Karacabey'deki fabrikası önünde eylem yapan işçileri yıldırmak için eylem alanına 13 ton hayvan pisliği döktürdüğü iddia edilmişti. Akşam gazetesi haberi "Sütten çıkmış kara kaşık" manşetiyle duyurmuştu.

Söz konusu haberde tezek kokusu yüzünden süt fabrikasını sineklerin bastığı, bu nedenle yönetimin kendi döktüğü pisliği kendisi temizlemek zorunda kaldığı belirtiliyordu.

Sütaş yönetiminin sendikalı sayısının artmaması için işçilere baskı yaptığı öne sürülüyordu. Son olarak 15 çalışan işten atılınca Tekgıda-İş Sendikası fabrikada grev kararı almıştı.

'TÜSİAD BAŞKANI DA BUNU YAPARSA' SİSTEMİ

TÜSİAD Başkanı'na ait şirketin bile konu işçi hakları olunca bencil davrandığına dikkat çeken Tekgıda İŞ Sendikası Bölge Sorumlusu Suat Karlıkaya, "TÜSİAD bana göre işverenlerin hakkını arayan bir sivil toplum kurumu. TÜSİAD’ın başkanı bunu yaparsa diğer işverenlere diyecek lafımız kalmaz. Ayın 10’una kadar sonuç alamazsak bu kez TÜSİAD Genel Merkezi önünde toplanacağız" diye konuşmuştu.

Editör: Wan Haber