Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na katıldı. Erdoğan’dan önce konuşan TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer Erdoğan’a hitap etti ve seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak kutuplaşmanın bertarfında önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Uzun süre sonra TÜSİAD üyeleriyle bir araya gelen Tayyip Erdoğan’a iş birliği çağrısı yapan Haluk Dinçer şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanım konuşmamın bu bölümünde size hitap etmek istiyorum. Bizi en çok kaygılandıran bir konuda doğrudan size hitap etmek istiyorum.

Son yıllarda belki de hepimizin katkısıyla oluşmuş bu ağır kutuplaşmanın bize zarar vereceğinden kaygı duyuyoruz. İçinde bulunduğumuz kutuplaşma ortamı, konuşmamda da paylaştığım tüm politika önerilerini, olumlu bekleyişleri, kalkınma politikalarını anlamsız kılacak, reform alanını sınırlayacak ve toplumda kardeşlik ve güven duygularını zedeleyecek bir aşamaya kesinlikle gelmemelidir.

Kutuplaşmanın bertarafı konusunda eğer somut bir ilerleme kaydedemezsek, korkarım ki üzerinde uzlaşmalar gerektiren reform alanlarında, örneğin; çözüm sürecinde, yeni anayasada yol alamayız diye düşünüyoruz.

“ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Tam bu noktada Sayın cumhurbaşkanım, halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmanız nedeniyle de kutuplaşmanın bertarafında çok önemli bir rol üstlenebileceğinizi düşünüyoruz. Uzlaşmacı bir tutum ile sadece gelecek hedeflerine kilitlenerek, devletin kurumları, siyasi partileri, her türlü toplum kesimi arasında yeni bir toplumsal mutabakata öncelik edebileceğinize inanıyoruz. Söz konusu toplumsal mutabakat sağlandığında, Türkiye inanıyoruz ki rekabet gücü sıralamasında dünyada ki ilk 10 ülke arasına girebilecek en geç 2023′de AB üyesi olabilecek ve bölgesinde istikrar, demokrasi ve laikliğin teminatı olabilecektir.”

Editör: Wan Haber