Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) toplantısının Çorum ayağı sona erdi.
Çorum toplantılarına İsveç'ten Huddinge Belediyesi ile Türkiye'den Manisa, Tarsus ve Şişli belediyelerinde görevli ilgili personelin katıldığı toplantılarda Türkiye ve İsveç arasında yerel yönetimlerin kalkınması, ortak projelerin üretilmesi ve belediye hizmetlerinde karşılıklı işbirliği gibi konular ele alındı. 5 yerel yönetimin ortaklığında yürütülecek projede belediye hizmetlerinde kalite ve verimliliğin artırılmasına ilişkin İsveç ve Türkiye uygulamaları karşılaştırılarak yeni projeler üretilmesi amaçlanıyor. Seri çalıştaylar şeklinde devam edecek proje geliştirme toplantıların bir sonraki ayağı ise Tarsus'ta yapılacak.
Toplantıların ardından Çorum'un doğal, tarihi ve turistik yerlerini de görme imkânı bulan misafir belediye çalışanları, Çorum'daki bazı belediyecilik çalışmalarının örnek alınacak çalışmalar olduğunu söyledi.
TUSELOG Çorum toplantıları hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya, toplantıların çok verimli geçtiğini söyledi. Çorum Belediyesi'nin her geçen gün büyüyen, teknolojiyi yakından takip eden ve vatandaşın refahı için tüm yenilikleri bünyesinde barındırmaya çalışan bir belediye olduğunu belirten Karakaya, toplantılarda Çorum Belediyesi çalışmalarının kalitesinin ve verimliliğinin daha da artması amacıyla gerekli çalışmaları yaptıklarını, projeden çıkacak sonuçların Çorum'a hayırlı olmasını diledi.
Toplantılarda Çorum Belediyesi'nden Başkan Yardımcısı Karakaya'nın yanı sıra Kalite Yönetim Temsilcisi Ömer Maz, Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı M. Nuri Burhan ve İstatistikçi Talat Tekin de yer aldı.
(MMY-BÖ)

11.02.2013 19:04:31 TSI

Editör: Wan Haber