Koç İlköğretim okulunda Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere İl Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürü Kenan Han, Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Keleş, Tuşba Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber öğretmen Osman Öner ve taşımalı eğitim uygulaması kapsamında taşıma yapan öğrenci servis şoförleri katıldı. Tuşba ilçesine bağlı servis şoförlerine yönelik 2014-2015 eğitim öğretim yılının 1. dönemi taşımalı eğitim uygulaması ile ilgili servis şoförleri bilgilendirildiler. İl Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürü Kenan Han tarafından Karayolları Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği Karayolları Trafik Kanunu, şoförlerin uyması gereken trafik kuralları ve bazı konularda okul servis şoförlerini slayt eşliğinde bilgilendirdi.


Tuşba Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli Rehber Öğretmen Osman Öner tarafından araç şoförlerinin ve rehber personelin öğrencilere yaklaşımları ve davranışları, yaş grupları ve engel grupları ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Taşımalı eğitim uygulaması bilgilendirme ve bazı yönetmelikleri ile ilgili bilgiler veren Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Keleş, “Çocuklar, bizim en değerli varlıklarımız ve geleceğimizdir. Yani çocuklarımız olmadığı zaman geleceklerini sağlayamadığımızda açıkçası kendimizde herhangi bir şey yapmış saymıyoruz. Çünkü biliyoruz biz ne yapıyorsak çoluk çocuğumuz için yapıyoruz. Bizler geçen sene mayıstan bu yana bu işle ilgileniyoruz. Sevdiğim nokta müdürümün de belirttiği gibi bu sene özellikle hiçbir kaza yaşamamamız açıkçası beni çok mutlu etti. Ben bu konuda herkese çok teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz özveriden dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Özetle bizim sizden isteğimiz bu çocuklarımızı sağ salim okula götürüp, tekrar alıp evlerine teslim etmektir. Taşıma olayımız Eylül 2014 ‘de yayınlanan taşıma yoluyla eğitime erişim yönetmeliği kapsamında yürütülmektedir. Araçlarla ilgili standartlarla özetle okul servis araçları hizmet yönetmeliğinde belirtilmiştir. Servislerimiz temiz ve bakımlı olmalı, altı ayda bir normal bakımları yapılmalı, trafik muayeneleri düzenli olarak yapılmalı taşıtlar da özellikle ses ve müzik sistemi kullanılmamalıdır. Her koltukta emniyet kemeri olmalıdır. Zaman zaman emniyetten, müfettişlikten ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından gelen arkadaşlar araçlarla ilgili denetlemelerini yapmaya devam edeceklerdir’’ dedi.


Öğrenci servis şoförlerine yönelik yapılan bilgilendirici açıklamaların ardından katılımcılardan sorular alınarak karşılıklı cevaplandırıldıktan sonra Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Keleş katılımcılara istek ve temennilerini sorarak seminere katılan servis şoförlerine ve katılımcılara teşekkür ettikten sonra seminere son buldu.

Editör: Wan Haber