Wanhaber / Haber Merkezi

19 Ekim Muhtarlar Günü’nde yapılması planlanan ancak İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılardan dolayı ülke genelinde ilan edilen 3 günlük milli yas nedeniyle ertelenen ‘Muhtarlarla İstişare’ toplantısı gecikmeli olarak bugün Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ‘Muhtarlarla İstişare’ toplantısına; AK Parti Van İl Başkan Vekili Abdullah Çalım, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Havva Duran, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Erdal Baran, AK Parti Tuşba İlçe Kadın Kolları Başkanı Selver Gündüz, AK Parti Tuşba Belediye Meclis Üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

‘Muhtarlarla İstişare’ toplantısında bir konuşma yapan AK Parti Van İl Başkan Vekili Abdullah Çalım, “Muhtarlara büyük bir önem veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’daki temsilcisi olarak sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

AK Parti Van İl Başkan Vekili Çalım, Tuşba Belediyesi’nin 5 yıllık süreçte güzel çalışmalara imza attığını söyledi.

BAŞKAN AKMAN: SÖZ VERMİŞTİK

İlk göreve geldiğinde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Akman, “ ‘Şeffaf’ ve ‘hesap verebilen’ bir anlayışla belediyeyi yöneteceğime söz vermiştim. Görevde bulunduğum 5 yıllık süre içerisinde vermiş olduğum sözün gereği olarak belli aralıklarla muhtarlarla bir araya gelerek istişarelerde bulunuyorum.

Bu istişare toplantılarımızda ilçemize yapacağımız yatırımları sizlerle değerlendirdik. Halkın bizlere emaneti olan belediye bütçesinin son kuruşuna kadar nereye nasıl harcadığımızı sizlere ‘şeffaf’ bir şekilde anlattık” dedi.

“5 YILDA BÜYÜK HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRDİK”

Başkan Akman, “Tevazu ve samimiyetle çıktığımız hizmet yolculuğunda Tuşbalıların dua ve destekleriyle 5 yıllık süreçte hem merkez hem de kırsal mahallelerde büyük hizmetler gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“İSRAİL’İ İNSANLIK DIŞI SALDIRILARINDAN DOLAYI KINIYORUZ”

İsrail’in, Gazze’de büyük bir katliamı gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Akman, “İsrail’in, özellikle birkaç gün önce Gazze’de bulunan bir hastaneye yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırıda aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insan şehit oldu.

Filistin halkının gösterdiği haklı mücadelesinin yanında onurla, gururla yer aldığımızın altını çiziyoruz. İsrail’in bu insanlık dışı saldırılarından dolayı şiddetle kınıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de dualarımız ve desteklerimiz ile Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ve AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Erdal Baran’ın da birer selamlama konuşması yaptığı ‘Muhtarlarla İstişare’ toplantısında Başkan Akman, görev süresince hayata geçirdikleri, halen devam eden ve proje aşamasında olan projeler ile belediyenin 5 yıllık bütçesinin sunumunu yaptı. Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: Ramazan Çetin