Çalışmalarına kırsal mahallelerin yanı sıra merkez mahalleler olan Abdurrahmangazi, Akköprü, Altıntepe, Bardakçı, Beyüzümü, İskele, İstasyon, Kalecik, Seyrantepe ve Şemsibey’de sürdürülen ekipler, gün boyu yapılan çalışmalar neticesinde yolların tamamının açtılar.

Özellikle ilçe sınırlarında yer alan okul, camii, sağlık ocakları ile eski ve yeni oto sanayi siteleri, marangozlar sitesi, oto galeri sitesinin dışında tüm kamu kurum ve kuruluşları ile toplu iş alanlarında çalışmalarını zamanında bitiren ekipler, girdikleri mahallelerde mutlaka o mahalle muhtarıyla birlikte çalıştıklarını belirttiler.

Fen işlerindeki yetkililer, İskele Mahallesi’nde yürüttüğü karla mücadele çalışmalarını takip eden Mahalle Muhtarı Faik Önay ile görüşülmesini önerdiler, Muhtar Önay, Tuşba Belediyesi’nin tüm çalışmaları gibi karla mücadele çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. Kar yağdığı andan itibaren belediye ekiplerinin hemen alana inerek çok seri bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Muhtar Önay, “Ekipteki arkadaşlar çalışmaların daha iyi yürümesi için benden greydere binip yolları göstermemi istediler. Bende greyderlere binip sokakları gösteriyorum. Tuşba Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Tuşba Belediyesi daha önce etkili olan yağışlarda olduğu gibi bugünde zamanında ve yerinde sahaya inerek yolları temizlemeye başladı. Acil durumlarda da hemen yardımımıza koşuyorlar. Buradan başkanımızın bu denli hizmete verdiği önemden ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Altıntepe Mahalle Muhtarı Ümit Kızıltaş ise, Tuşba Belediyesi’nin hizmetlerinden gayet memnun olduğunu ifade ederek, “Allah Tuşba Belediyesi çalışanlarından razı olsun. Böyle hizmete, ilgi ve alakaya can kurban. İstediğimiz saatte ekipler yanımızda. Mahallemizin sokaklarını A’dan Z’ye temizliyorlar. Greyderler tüm sokaklara giriyor. Hiçbir sokağa ‘ben girmem’ demiyorlar ve hiçbir ayırım yapmıyorlar. İş makinesi operatörlerimizden çok memnunuz. Çünkü hizmetlerini gereği gibi yerine getiriyorlar. İhtiyaç dahilinde belediyeyi aradığımız zaman hemen ekipleri gönderiyor. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Her aradığımızda geliyorlar hizmet için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’den ve tüm ekiplerinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bir yandan yolları temizlerken bir yandan da greyder ve kepçelerle topladıkları tonlarca karı kamyonlarla vahşi çöp depolama alanlarına taşıdığını dile getiren Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, “Kış memleketi olan Van’ımızda son 15 yılın en etkili ve yaşlılarımızın dediği gibi asıl kışlarımızı yaşıyoruz. Halkımız bu yoğun kar yağışlarından hayat standartlarından en ufak bir değişiklik olmasın ve tüm Tuşbalıların rahat edebilmesi için çok zahmetli, çok külfetli olan bu çalışmayı zamanında yerine getiriyoruz. Kapanan yolları ve sokakları açık tutmak için ilgili bütün çalışanlarımız sahadalar. Belediye olarak vatandaşımızın aslında karın rahmet olduğunu, gelecek baharın ve yazın bereketli ziraat faaliyetleri için hem bir örtü ile baharın çimlenecek tohumların durması halini sağlar, hem de baharın o bölgenin dengeli su kaynağı olduğunu, yani ziraat hayatlarında bir rahmet olduğunu ve bunun asla bir afet olmadığının bilincine ve şuuruna varmaları ve bir an dahi olsa günlük yaşamlarında bir problem, bir aksama yaşanmaması gayreti içerisindeyiz. Bir belediye başkanı olarak halkımıza en iyi şekilde günlük hayatlarını kolaylaştırmak ve ulaşım ile iş hayatlarını sağlıklı idame etmelerini sağlamak bizim asli görevlerimizden biridir ve her hizmetin en iyisine layık, vefalı, kadirşinas Tuşbalılar, acil durumlarda bize 444 60 11 numaralı telefonumuzdan günün 24 saati ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye’yi adeta esaret altına alan yılın ilk yoğun kar yağışında Tuşba Belediyesi’nin bünyesinde kurduğu ‘Kriz Masası’nı bizzat kendisi de takip eden Başkan Özgökçe, vatandaşların acil durumlar haricinde özel araçlarını kullanmamaları, zincirsiz araçlarla trafiğe çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları ve kesinlikle asılsız hasta ve vefat ihbarlarında bulunmamaları çağrısında bulundu. Başkan Özgökçe, kardan dolayı mahsur kalan vatandaşların 444 60 11 veya 0432 214 00 90 numaralı çağrı hattını arayarak yardım talebinde bulunmalarını istedi. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları ile kış mevsimi boyunca ilçemizde trafik güvenliğini sağlamak, trafik kazalarını önlenmek, Tuşbalıların emniyet ve huzur içinde seyahat edebilmeleri ve günlük yaşamlarında bir sorunla karşılaşmamaları için karla mücadele çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber