Tuşba Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen ve bir gün süren seminere zabıta personelinin yanı sıra Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk ve birim müdürleri de katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Başkan Özgökçe, zabıta personelinin görevinin bilincinde olmaları ve yapılan işi adaletli bir şekilde yerine getirmeleri, onlara duyulan saygınlığı arttıracağını kaydetti. Tuşba Belediyesi’nin 2014 Nisan’ında sıfırdan kurulan bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Özgökçe, belediye olarak hizmetleri yerine getirirken de kendilerini geliştiren, alanında en iyisini yapabilmeyi ilke edindiklerini söyledi.

Özgökçe, “Bunu yapabilmek için de çok kıymetli hocalarımızın ve belediyeciliğin duayenlerinin tecrübelerinden istifade etmek istedik. Çünkü mevzuatla ilgili olan bütün konulara öncelik verilmesi ve personelin bilinçlendirilmesi elzemdir. Konunun uzmanlarından eğitim alıp bilgilendikten sonra bu personelimiz sahaya çıkarlarsa, ona göre faaliyet yaparlarsa, en doğruyu ve en güzel şekilde insanlarımıza hizmet sunacaklardır. Göreve geldiğimiz günden beri başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, İnsan Kaynakları Müdürlüğü olmak üzere ilgili tüm müdürlüklerimiz çok kıymetli hocalarımızı davet ediyorlar. Hem belediye hizmetlerimizde hem de halkımıza yönelik olan bilgilendirme, farkındalık oluşturma ve hayat kalitesini yükseltmek için çalışmalarımızda eğitime ve istişareye çok önem veriyoruz. Eğitim beşikten mezara kadar devam etmektedir. İnsanoğlu ömrünün her kademesinde mutlaka öğreneceği birçok şeyler vardır. Öğrendiklerinin üzerine güncel bilgileri eklemesi gerektiğini ve bu konuda da tecrübeli hocalarımızdan kendilerini can kulağıyla dinlemelerini istiyoruz. İnşallah bu eğitimler ile başta görev ve yetkilerimiz, mevzuat ve kanunlar çerçevesinde en mükemmel hizmeti zamanında ve doğru bir şekilde sunabilmek adına çok önemsiyoruz” dedi.

Tüm katılımcıların eğitmenleri can kulağıyla dinlemeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Özgökçe, bu eğitimlere desteklerinden dolayı Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’a ve Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör’e ve eğitimi veren Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Aydoğan’a ve Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi M. Hanifi Çevik’e teşekkür etti.

“İSTİŞAREYİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ”
Tuşba’da farklı bir belediyecilik uyguladıklarını ifade eden Başkan Özgökçe, birimler içerisinde istişareyi ön planda tuttuklarını söyledi. Personelin, kendi alanında en etkili ve uzman kişilerden ders aldıktan sonra saha çalışması yaptığının altını çizen Başkan Özgökçe, “Zabıta biriminde giyim-kuşamdan tutun kullandıkları araç-gereçler ve kullandıkları programlara kadar kendileri ne istedilerse, biz hiçbirini bir dakika bile olsa geciktirmeden hizmetlerine sunduk. Çünkü arkadaşlarımıza şunu söyledik, ‘en iyi hizmeti Tuşbalılara sunmak için görevliyiz.’ Siz de gerekli olan bütün belge ve bilgilere sahip olduktan sonra sahaya ineceksiniz. Başta yerinde görmek ve tecrübe kazanmak adına tüm birim müdürlerimiz ve teknik elemanlarımız kardeş belediyelerimizi ziyaret ettiler. Daha sonra kardeş belediyelerimizden tecrübeli idareci ve teknik elemanlarının bize yaptıkları ziyaretlerden sonra tabiri caiz ise tüm çalışanımız kısa bir sürede çok ciddi tecrübe kazandılar ve kanun mevzuatı tüm inceliklerine kadar artı ve eksilerini öğrendiler. Daha iyi hizmet sunabilmek için Türkiye Belediyeler Birliği’nin bu anlamdaki tüm etkinliklerine katılmaya çalışıyoruz. Bu güzel çalışmaların ve bu güzel eğitim seminerlerinin inanıyoruz ki zamanında yapılıyor olması, bölge insanına en güzel hizmeti sunmak ve en doğruyu, en mükemmeli yapmak adına önemli bir adım olacaktır. Ben tekrar bu çalışmaların, bu seminerlerin başta Tuşba çalışanlarına ve bizleri takip eden çok kıymetli Tuşbalılara hayırlı, uğurlu olmasını Rabbi Rahim’imden niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Özgökçe’nin yaptığı açılış konuşmasının ardında Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Aydoğan, ‘Etkili İletişim’ ve Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi M. Hanifi Çevik ise zabıta personeline ‘Tebligat ve Tutanak’ tutma konularında seminerler verdi.

Seminerin ardından Prof. Dr. Aydoğan ve Çevik’e adlarına Tuşba ağaçlandırma alanına dikilecek ceviz ve bademlerin ‘Ağaç Dikim Belgesi’ verildi. Seminer toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: Wan Haber