Uzun yıllar boyunca kamu dairelerinde yöneticilik yapan ve son olarak geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde de milletvekili aday adayı olan Yertürk, oy potansiyelinin oldukça büyük olduğu Tuşba ilçesinde resmen aday olup başvurusunu yaptı. 20 yılı aşkın kamu tecrübesi bulunan ve Tuşba bölgesinde geniş bir etki alanı bulunan AK Partili siyasetçi Necati Yertürk Edremit için resmen adaylık başvurusunu yaptı. En son geçtiğimiz yıllarda milletvekilliği adaylığı ile siyaset arenasında adından sıkça söz ettiren ve Tuşba’da geniş bir seçmen kitlesi olan Yertürk, dün itibariyle adaylığını resmileştirdi. Adaylık başvurusunu yaptıktan sonra gazetemize açıklamalarda bulunan ve 26 yıllık devlet memurluğu bilgisini ve tecrübesini Tuşba ilçesi için kullanacağını söyledi. Tam bir hizmet ruhuna sahip olduğunu ve halkın içinden bir aday olduğunu belirten Yertürk, ayrıştırıca değil bütünleştirici olmaya geldiğini ve dürüst, disiplinli ve çalışkan yapısıyla halkla bütünleşen bir belediyecelik anlayışıyla göreve talip olduğunu kaydetti. Yertürk ayrıca, “Hayırlısıyla başvurumuzu yaptık ve halkımızın hizmetine adayız. Geçmişe değil geleceğe bakan yönetim anlayışımız ile Tuşba halkına hizmet için buradayız. Üstelik bu görevi de alırsak Allah’ın izniyle siyasi görüşü değil, liyakatı, bilgiyi ve beceriyi ön planda tutan bir belediyecilik ile göreve geliyoruz” şeklinde konuştu.

İSTİFAYI VERDİ MUHTARLARA BULUŞTU
Öte yandan başvurusunu yapmadan önce uzun yıllardır görev aldığı kamu kurumundan istifa eden ve buradaki kurum arkadaşları ile vedalaşarak bir hatıra fotoğraf çektiren Yertürk, başvurusunu yapmadan önce de Van Merkez’e bağlı 40’a yakın köy muhtarı ile bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptı. Burada iki saati aşkın bir toplantı yaptıktan sonra AK Parti Tuşba ilçe başkanlığına geçen Yertürk, burada başvurusunu yaptı. İlçe başkunun tebriklerini sunduğu Yertürk, böylelikle başvurusunu resmileştirmiş oldu.

NECATİ YERTÜRK KİMDİR?
8 mart 1966’da van’da doğdu. İlk, orta ve lise öğretimini vanda tamamladı. Üniversite öğretimini 100. Yıl üniversitesi motor bölümünde tamamlayan necati yertürk ikinci üniversite olarak anadolu üniversitesi işletme bölümü 3. Sınıf’ ta eğitimine devam etmektedir. 1987 yılında 657 sayılı kanuna tabi olarak milli eğitim müdürlüğünde göreve başladı. 1987-1997 yılları arasında milli eğitim müdürlüğü bünyesinde; Mutametlik, ayniyat saymanlığı, döner sermaye saymanlığı görevinde bulundu. 1997 yılında köy hizmetleri il müdürlüğüne kurumlar arası geçiş yaptı. Köy hizmetleri il müdürlüğünde; atölye şefliği, makina ikmal mühendisliği, arazi kontrol mühendisliği, işletme şefliği, makina ikmal müdürlüğü, görevlerinde bulundu. 2007 yılında köy hizmetlerinin il özel idaresiyle birleşmesinden sonra van il özel idaresi bünyesinde çalışmaya başladı.2007 yılında işletme müdürü olarak görev yaptı. 2010 yılında işletme müdürlüğü ile birlikte il afet kordinasyon müdürlüğü görevinde bulundu.2007 ve 2011 genel seçimlerinde ak parti’den milletvekili aday adayı oldu. Gerek milli eğitim müdürlüğü, gerek köy hizmetleri il müdürlüğü gerekse van il özel idaresindeki çalışma hayatı boyunca görevine olan sadakat ve azminden dolayı hep takdire layık görülmüştür. Ayrıca van il özel idaresinde görevi dolayısıyla van’ın 11ilçesini ve van merkeze bağlı tüm köylerin sorunlarıyla yakında ilgilenmiş ve gereken ilgi, alaka ve hizmeti esirgemeyip halkın büyük takdirini kazanmıştır. Yaptığı görev ve bulunduğu konum itaberiyle belediyecilikle doğrudan alakalı olup, uzmanlık derecesinde gereken hizmet ve yöneticilik liyakatına sahiptir. Ayrıca işletme müdürlüğü görevi dışında 2012_2013 yılları arasında il genel meclis üyesigörevinde bulunmuştur. Dolasıyla bölğenin sorunlarını yakından takip etmekte ve çözüm yollarını çok iyi analiz etme beceri ve tecrübesine sahiptir. Necati yertürk evli ve 3 çocuk babasıdır.
Şehrivan G.
Editör: Wan Haber