VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, beraberinde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren ve VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu ile birlikte Van-Erciş karayolunun 13. kilometresinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nin girişinde temeli atılan Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi’nin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma olan Güzeller İnşaat Firması’nın yetkilisi Maşallah Güzel’den çalışmalar hakkında bilgi alan Nadiroğlu, Van’ın mükemmel estetiğe sahip bir fuar ve kongre merkezine sahip olacağını söyledi. Projenin toplam maliyetinin 13 milyon 393 bin 708 TL olmasını öngördüklerini aktaran Nadiroğlu, Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi’nin 270 günde tamamlanacağını söyledi. Nadiroğlu, “Fuar ve Kongre Merkezi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte çok sayıda fuar, kongre ve sergi organizasyonunu yapmayı planlıyoruz” dedi.


“VAN’DA ARTIK SEKTÖREL BAZDA FUARLAR YAPILACAK”
Bu yıl düzenlenecek olan fuarların, Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapacaklarının da altını çizen Nadiroğlu, “Van’da 19 yıldan beri yılda bir kez de olsa fuar yapılıyordu. Bu fuarlar çadırlarda, spor tesislerinde ve park ile bahçelerde çamurlu ortamlarda yapılıyordu. Ancak bu yıl mekanımızda fuarımızı yapacağız. Ayrıca yılladır yapılan karma fuarların yerine artık sektörel bazda fuarlar yapacağız. Örneğin okulların açıldığı zaman ‘Kırtasiye, okul araç ve gereçleri’, mevsimine göre ‘İnşaat’ veya ‘Mobilya’ fuarı gibi fuarlar düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

""
“FUARLARA KATILMA MALİYETLERİ DÜŞECEK”
Geçmiş yıllarda yapılan fuarların kiralanan spor tesislerinde yapıldığı için katılım ücreti firmalara büyük bir maliyet getirdiğini de söyleyen Nadiroğlu, “Kendimize ait bir yerimiz olmadığı için fuarlarımızı kiraladığımız mekanlarda yapıyorduk. Bu da ister istemez fuara katılan firmalarımıza büyük bir külfet getiriyordu. İşletmesi odamız tarafından yapılacak olan fuar ve kongre merkezinin hayata geçmesiyle birlikte fuarlara katılacak olan firmalarımızdan sadece güvenlik, aydınlatma ve temizlik giderleri gibi çok cüzi bir bedel alınacaktır. Yani firmalarımız geçmiş yıllara oranla çok daha cüzi bir ücret ödeyerek fuarlara katılabilecekler” şeklinde konuştu.


Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi’nin 12 bin 952 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam proje imar alanının 41 bin 350 metrekare olacağını da vurgulayan Nadiroğlu, fuar ve kongre merkezinin yılda en az 40 bin araca hizmet verecek 96 bin metrekare otopark alanına da sahip olacağını vurguladı.

Editör: Wan Haber