Başkan Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda Tuşba ilçesinin Van Gölü sahilinde temizlik seferberliği başlatan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, mesai menfumu gözetmeksizin cumartesi ve pazar günleri Ağartı (Ayanıs) ile Yeşilsu (Amik) mahalleleri sahilinde sabahın erken saatlerinden başlayarak akşam saatlerine kadar çevre temizliği yapıyor. Gün boyunca sahilde cam, pet şişe, poşet parçaları, organik atıklar ve gelişi güzel çevreye bırakılan çöpleri toplayan ekipler, topladıklarını ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün tüm personelinin katıldığı sahil temizliğinin yanı sıra bir yanda da yoğunlukla kullanılan yazlıklar bölgesinde çöp konteyneri dağıtımı yapıldı. Yapılan bu çalışmalardan dolayı vatandaşlar ve mahalle muhtarları çok memnun olduklarını dile getirerek, Tuşba Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ekiplerin katıldığı temizlik seferberliğinin sonucu Ağartı (Ayanıs) Mahallesi’nden Yeşilsu (Amik) Mahallesi’ne kadar yaklaşık 13 kilometrelik sahil bandının temizlendiğini söyledi. Van Gölü’nün temiz tutulmasına dikkat çekmek için başlattıkları kampanya ile Van turizminin en önemli unsurunun deniz, güneş ve kum olduğuna dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Başkan Özgökçe, bu nedenle sahil ve çevre temizliğine ayrı bir önem verilmesi gerektiğine inandıklarını belirtti. Başkan Özgökçe, “Turistik bir ilçe olan Tuşbamızın temiz bir kent olması için büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Bilindiği gibi temizlik personelimiz her hafta sonu muhtarlarımızla irtibat kurarak mahallelerde mıntıka ve sahil temizliği yapıyoruz. Her bölgede bu çalışmayı yapıyoruz. Temizlik imandandır. Bu anlayışla geliyoruz ve Tuşbalıların da bu bilinçte olması gerekir. Temizlik belediyemizin asli görevidir. Bunu biliyoruz ve belediye olarak yapmamız gerekiyor. Ancak kirletmezsek bu konudaki emek ve değeri başka alanlarda değerlendiririz. Tuşba halkı olarak sahilin temizliği konusunda biraz daha duyarlı olması gerekiyor ve sahili kendileri sahiplenip koruyarak çöp atmamalılar ve atanları da uyarmaları gerekiyor. En güzel temizlik kirletmemektir. Görüyorum ki sahilde evsel atık ve çöp var. Bunlar özellikle burada yaşayan vatandaşlarımız tarafından buraya atılmış. Bizler sahillerimizi temizleyerek, Tuşbalılara emanet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tuşbalıların her alanda en iyi hizmeti almaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Özgökçe, “Tüm Tuşba için hizmetin en iyisini yapacağız. Şahsım ve ekibim ile Tuşba’ya hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Yapılan hizmetlerimiz tüm hızıyla sürecektir” ifadelerini kullandı.

Tuşba Belediyesi, ayrıca vatandaşların ibadetlerini temiz bir ortamda yapabilmeleri için camilerin ve Kur’an kursları ile taziye evlerinin yıkama ve temizliğini kapsamlı bir şekilde sürdürüyor.

Editör: Wan Haber