Yeni kurulan Tuşba Belediyesi, çalışmalarına hızlı başladı. Göreve gelir gelmez bir yanda mahalle ziyaretlerini sürdürürken, bir yandan da düzenlediği muhtarlar toplantısıyla mahallerin sorun ve sıkıntılarının tespitini yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, çalışma startını verdi. Sabah saatlerinde personelleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe, geçtiğimiz haftalarda yaptığı muhtarlar toplantısını hatırlatarak, “Geçen haftalarda muhtarlarımızla bir araya gelerek taleplerini dinledik. Mahallerimiz için acil olarak yapmamız gereken talepleri aldık. Şimdi alınan talepler doğrultusunda bizim görev alanımız içerisinde kalan ve özellikle Tuşba ilçemizde sıkıntı olacak işleri inşallah bir bir yapıyoruz. Bugün kurban keserek çalışmalarımıza başlayacağız. Araçlarımızın bakım ve onarımını da cuma gününe kadar tamamlayacağız. Biz Tuşba’da bir farkındanlık yapacağız. Öyle bir iş yapacağız ki; gelen her insanımıza işlerin farklı olduğunu göstereceğiz. Mesela diyeceğiz ki; eskiden göreve giderken belli kurumların personelleri parmakla gösteriliyordu, diyorlardı ki, ‘Bu falan adam bu kurumda, bu adam bu kurumda diyorlardı’ ve o kişi nam sallıyordu. Tuşba’da da bir farkındanlık meydana getirebilmek için işyerimizi en güzel, en üst düzeyde yapacağız. Biz talepler doğrultusunda inşallah mahallelerimizi yaşanır hale getireceğiz. Belediye olarak bizden beklentiler nelerse hepsini zamanında onlara ulaştırmamız lazım” şeklinde konuştu.
 

“BELEDİYE YETKİLİLERİ OLARAK BİZZAT BİZ DE SAHADA OLACAĞIZ”
Topluma ait olan yerlerin bütün eksikliklerini tek tek yerine getireceklerini dile getiren Başkan Doç. Dr. Özgökçe, çalışmalar esnasında belediye yöneticileri olarak kendilerinin de bizzat alanda olacaklarını ifade etti. Mahallelerin taleplerini bir yıl içerisinde yerine getireceklerinin altını çizen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Araçlarımız boş durmayacak. Bugün araç ve ekipmanlar, yarın da inşallah nasip olursa hep beraber sahaya çıkarak çalışacağız. Bu çalışmayı da başta biz olmak üzere bir çevre temizliği şeklinde insanlarımıza ‘Bakın biz çevreyi temizliyoruz, sizin de çevreyi korumanız lazım’ diyeceğiz. Bunun için tüm Tuşba Belediyesi çalışanları olarak sahada olacağız. Bizim çalışmalarımızı tüm Türkiye hatta dünya duyacaktır. Birlik, beraberlik ve kenetlenmemizi göstermemiz lazım” ifadelerini kullandı.
 

“HALKIN BEKLENTİLERİNİN NE OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”
Yapılacak olan çalışmaları bir sıraya koyduklarının altını çizen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, halkın beklentilerinin ne olduğunu kendileriyle istişare ettiklerini belirterek, “Bu konuşmalarımız nezdinde de halkımıza nasıl rahat ulaşabiliriz, halkımız bizden neler beklediğiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık” dedi.
 

“ZAMAN MENFURUNA DİKKAT EDİN”
Personele nasihatlerde de bulunan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Tabi burada sizlerin en çok dikkat edeceğiniz şey zaman menfurudur. Bir işi en kısa zamanda, en doğru şekilde yapmamız lazım. Bunun için de en uzman kişilerle yapacağız. Bunları yaptıktan sonra inanıyorum daha güzel işler ortaya çıkacaktır. Bütün köylerimizin, mahallerimizin ve halkımızın beklentilerini yerine getireceğiz” diye konuştu.
 

KURBAN KESİLEREK ÇALIŞMA STARTI VERİLDİ
Yapılan konuşmaların ardında sahaya inen Başkan Doç. Dr. Özgökçe ve beraberinde bulunan belediye yetkilileri ve çalışanları, kurban keserek çalışmaların startını verdi. Kurbanın işyerinin kazasız, belasız, sağlıklı bir şekilde devam etmesine vesile olması için kesildiğini vurgulayan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “İnşallah bundan sonra sahada sizlerle beraber olacağız. Halk için daha güzel şeyleri beraber yapacağız” diye konuştu.

Tekbirlerle kesilen kurbanın ardından iş makineleri, çalışmalara katılmak üzere kurumdan programlanan mahallelere gönderildi.

Editör: Wan Haber