Bölgedeki hava koşullarının sıcak asfalt BSK kaplama için bugüne kadar en uygun hale gelmesi üzerine 2017 iş sezonunu başlatan Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kentsel tasarım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Tuşba ilçesi genelinde sıcak asfalt çalışmalarını yıl boyunca devam ettirecektir.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Fen İşleri Müdürlüğünce yapılan yol çalışmalarını kıştan sonra sıcak asfalt uygulamasına hazır hale getirebilmek için üç ay boyunca yol genişletme, altyapı ve üstyapı gibi tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

Van'da yıllardır ihmal edilen, el atılmayan ve yapılmayan yolların açılması ve yapımı, bakımı ve onarımının ilk kez Tuşba Belediyesi tarafından düzenli ve planlı olarak yapıldığını dile getiren Özgökçe, “Çünkü bizim belediyecilik anlayışımızda yol medeniyettir şiarı ile hareket etmekteyiz” dedi.

Kentsel tasarım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Tuşba ilçesi genelinde bulunan tüm yolları üç yıldır belli bir program dahilinde, özellikle AYKOME ile birlikte altyapısı biten doğalgaz, kanalizasyon ve içme suyu çekilen tüm sokakları baştan sona yenileyeceklerini kaydeden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Tuşba'da tüm yollar BSK sıcak asfalt ile kaplanacak, Tuşba’da tüm sokaklarımız yeni ve modern yollara kavuşacaktır. Önümüzde tek engel ise bazı yolların halen imardan ifraz ve terkinlerinin yapılmamasıdır. Yollarınızın terkinini yapın ki asfalt yapabilelim” diye konuştu.

Tuşba Belediyesi olarak yapacakları çalışmalarla tüm alanlarda ilçeye modern bir görünüm kazandıracaklarını kaydeden Özgökçe, “Yol, park, temizlik ve geri dönüşüm çalışmalarımız, çevre koruma ve kontrol faaliyetlerimiz sonrası Tuşba ilçemizi daha iyi yaşanabilir, modern ve tüm alanlarda dünya standartlarında engelsiz bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. 2014, 2015 ve 2016 yıllarına ait çalışmalarımızı programlı bir şekilde yürüttük. Bu sezon 2017 yılı çalışmalarımızı daha kapsamlı ve çok aktif bir programla yürütmeye devam ediyoruz. Sadece asfalt çalışmalarımızla değil, gerek yeni yol açma, reglaj, stabilize, yolların bakım ve onarımı ve diğer faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. Tuşba Belediye Başkanlığı seçim vaatlerimiz arasındaki en önemli konulardan biri yol konusudur. Tüm sıkıntı ve hukuki engellere rağmen aziz ve kadirşinas halkımıza olan bu sözümüzü yerine getirebilmenin gayreti içerisindeyiz. Yolların altyapısı hazırlandıktan sonra hem doğalgaz hattı sorunu çözülen hem de Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) ile ilgili kanalizasyon ve içme suyu hat çalışmaları biten, imarda genişliği 20 metrenin altındaki Tuşba ilçemizdeki bütün yollarımızın şu anda sıcak asfaltını döküyoruz. Tüm mahallelerimizde imarla sıkıntısı olmayan ve altyapı sorunu bitmiş olan tüm yollarımızı geçen sene asfalt yaptık. İnşallah bu sezon özellikle ana arterlerde ve servis yollarında olmak üzere eksik kalan tüm yollarımızın, tüm mahallelerimizin asfalt sorununu bitiriyoruz. Yeni sezonda çalışmalarımıza son hız devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tuşba ilçesinin genelinin kırsal olduğunu dile getiren Özgökçe, “Tuşba Belediyemizin kurulması ile birlikte Tuşba ilçe sınırlarımız belediyecilik hizmetlerini yeni yeni görmeye başladı. Bu hizmetlerimizi en merkezi mahallemiz ve en ücra köyümüzde eş zamanlı olarak yürütmekteyiz, Allah’ın izniyle bu iş sezonunda Tuşba adeta inşaat alanı olacaktır. Dolu dolu hizmetlerle vatandaşlarımızın hizmetkarı olacağız. Tuşba ilçemizin genelinde yol sorunu kalmayacak. Tuşba hizmetleri ile modern ve medeni hizmetlerin öncüsü olacak inşallah” şeklinde konuştu. (iha)

Editör: Wan Haber