Türkiye Un ve Sanayi Federasyonu (TUSAF) üyelerine yönelik olarak TSE Helal Gıda ve ürün belgelendirmesi hakkında çeşitli bilgiler verildi.
Gaziantep Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıya, TUSAF Başkanı Erhan Özmen, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü A. Mahmut Ulaş ve beraberindekiler katıldı. TUSAF üyelerine TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü A. Mahmut Ulaş tarafından bilgiler verildi. Ulaş konuşmasında TSE'nin tanıtımını yaparak Gaziantep ve bölgesinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Özellikle TSE'nin kurumsal yeterliliğine ve gücüne vurgu yapan Ulaş, dünya çapında söz sahibi bir belgelendirme kuruluşu olduklarını söyledi.
TUSAF üyelerine hitaben sektöründe söz sahibi olmak isteyen her işletmenin kalitesini belgelemek zorunda olduğunu söyleyen Ulaş, "Gaziantep'in un sektöründe söz sahibi ve marka bir şehir olmasını istiyorsak bu sektörde faaliyet gösteren tüm işletmelerin kalitelerin en iyi seviyeye çıkartmak ve bu kalitelerini belgelemek zorundadır" dedi.
Helal Gıda Sertifikası hakkında da bilgiler veren Ulaş, helal gıdanın ülkemiz başta olmak üzere bu hassasiyete sahip tüm Müslümanlarca talep edildiğini sözlerine ekledi. Ulaş, "Helal gıda konusunda insanlar artık bilinçlendiler. Malezya başta olmak üzere birçok Müslüman ülke helal olduğu ispatlanmayan gıda maddelerinin ihracatına izin vermemekle birlikte Müslümanların başta halkımız olmak üzere helal sertifikalı gıda tüketmek istedikleri gözlemlenmektedir. Bu talebin önümüzdeki çok kısa bir süre içinde çok ciddi derecede artacağı ve bu sertifikaya sahip olmayanların satışlarında sıkıntı yaşayacakları öngörülmektedir. TSE olarak ürün belgelendirme hususunda siz üreticilerimizle daima yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Her türlü belgelendirme çalışmalarınızda direk bizlerle iletişime geçip yardım talebinde bulunabilirsiniz. Talep ettiğiniz belgenin başvuru anından sürecin sonuna kadar sizlerle birlikte olduğumuzu ve her türlü hizmeti sağlayarak en kısa ve en doğru şekilde sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim" diye konuştu.
TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü A. Mahmut Ulaş'ın konuşmalarının ardın söz alan TUSAF Başkanı Erhan Özmen, helal belgelendirmenin çok ciddi bir konu olduğunu ve tüm üyelerinin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini söyleyerek belgelendirme çalışmalarında direk TSE ile çalışılmasının çok faydalı olacağını vurguladı.
Toplantıda TUSAF üyelerinin talebi üzerine TSE tarafından başvuruda bulunan un sanayicilerine toplu belgelendirme yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.
(MDC-MEF-Y)

10.01.2013 17:34:00 TSI

Editör: Wan Haber