Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde turşu yapmak için 'kaya koruğu' toplarken 50 metrelik kayalıklardan düşen şahıs helikopterle kurtarıldı. Bölgede izmaritten çıkan ve helikopterin oluşturduğu rüzgarla büyüyen yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Gazipaşa ilçesi Zeytinada köyü Sazak mevkiinde turşu için 'kaya koruğu' toplamak isteyen Mehmet Öz (58), dengesini kaybederek 50 metrelik kayalıklardan düştü. Öz'ün kaya koruğu toplarken yanında bulunan arkadaşı İbrahim Palalı'nın Jandarma Karakolu'na yürüyerek haber vermesi üzerine olay yerine Alanya Belediyesi itfaiye ekipleri, Gazipaşa İlçe Jandarma ekipleri ve 112 acil servis ekipleri geldi.

HELİKOPTERLE ÇIKARILDI
Sarp kayalıklar nedeniyle yukarı çıkarılamayan yaralı Mehmet Öz, sedyeye konulan Antalya'dan gelecek olan helikopter beklendi. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik'e ait helikopterdeki görevliler, yanlarındaki sedyeye aktarılan Mehmet Öz'ü halat ile helikoptere çektiler. Çalışmalar sırasında Sahil Güvenlik personeli ve sağlık görevlisi, kayalıklardan düşme tehlikesi geçirdi. Yaralı Öz, Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İZMARİTTEN YANGIN ÇIKTI
Kaza yerinde makilik alanda izmaritten çıkan küçük çaplı yangın ise helikopterin pervanesinin oluşturduğu rüzgarla büyüdü. Kaza yerine çağrılan itfaiye ekipleri, yaklaşık 1 hektarda etkili olan yangını söndürdü.
Yaralının arkadaşı İbrahim Danalı, "Beraber ot toplamak için aşağıya indik. Bir süre sonra ben hadi gidelim diye seslendim. Bana düştüğünü ve ayağını kırdığını söyledi. Telefonum arabada kalmıştı. Ben de jandarma karakoluna giderek haber verdim" dedi.
Yaralı Mehmet Öz de, "Ayağım kaydı düştüm. Ot topluyorduk. Saat 10.00'dan beri buradayım. Ayağımda hasar var. Arkadaşım haber verdi jandarmaya. Ölmediğime şükrediyorum" diye konuştu.
(AMT-SK-ÖZ-Y)

17.01.2013 18:55:26 TSI

Editör: Wan Haber