GEKA'ya 'Ürünüm Ambalajda, Kazancım Cebimde' projesi hazırlayan TURNAR Dalaman Meyve Üreticileri Birliği'nin hazırladığı proje desteklenmeye değer görüldü ve kabul edildi.
Aydın, Denizli ve Muğla'nın oluşturduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından 11 Temmuz 2012 tarihinde 2012 yılı Proje Teklif Çağrısı yapılmıştı. GEKA'ya 'Ürünüm Ambalajda, Kazancım Cebimde' projesi hazırlayan TURNAR Dalaman Meyve Üreticileri Birliği'nin hazırladığı proje desteklenmeye değer görüldü ve kabul edildi.
11 milyon 600 bin TL'lik Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Arttırılması Mali Destek programında 132 proje incelenirken, 57'sine destekleme kararı çıktı. Destekleme kararı çıkan projelerin içinde ilk sırada yer alan TURNAR Dalaman Meyve Üreticileri Birliği, üretim sonrası ürünün saklanacağı soğuk hava deposu ve narenciye işleme ve paketleme tesisini kurabilecek.
TURNAR Dalaman Meyve Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Aydınlı GEKA'ya sundukları projenin kabul edildiğini belirterek, "Bölgemizin en büyük sorunlarından birinin çözümünde GEKA desteği ile bir adım atılmış olacak. Elbette bu destek üreticilerimizin tüm sorunlarını birden bire çözümlemeyecektir. Bölgemizde birlikte hareket etme alışkanlığı yok. Projemizle üreticilerin bir araya gelerek her sorunu çözümleyebileceklerini göstereceğiz. Tesislerimiz olmadığı için üretici ürününü dalında pazarlamakta, hiçbir katma değer elde edilememektedir. Projemizle 1000 tonluk soğuk hava ve günlük 160 ton ürün işlenerek markalı olarak pazara sürülecek. Artık üreticimiz rahat bir nefes alacak" dedi.
(BT-MB-İK)

17.01.2013 13:55:21 TSI

Editör: Wan Haber