Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın Meclis'te yaptığı ve kendisi hakkında ağır ithamlarda bulunan açıklamalarına cevap verdi. Türkyılmaz, bürokrat olduğunu belirterek "Ben siyasetçi değilim. Siyasi olarak baş edemedikleri için, beni tanımadıkları için benim hakkımda iftira atıyorlar. Varsa cesareti buyursun gelsin elinde belgesi varsa ortaya koysun" dedi.
Türkyılmaz, Orman Bölge Müdürlüğü lokalinde basın toplantısı düzenledi. Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, önceki gün Meclis'te Orman Genel Müdürlüğü'nün bütçe görüşmeleri sırasında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın yaptığı açıklamalara tepki göstererek şöyle konuştu: "Hakkımızda kamuoyunda soru işaretleri uyandıracak CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Orman Genel Müdürlüğü bütçesi görüşülürken Cuma akşamı ismimiz ve unvanımızı kullanarak bir konuşma yapmıştır. Sayın vekil 6 yıl önce kendisinin ilçe başkanı olduğu kamuoyunda aynı başlığı kullanarak Hasan Türkyılmaz'la alakalı şok açıklama manşetiyle bir konuşma yapmıştır. Bu herhalde bilgi yetersizliğinden ve konuşacak konusu kalmadığındandır. Kendisine hodri meydan diyorum. Benimle ilgili şok iddia varsa devletin yargı merkezleri var. Beni alırlar ben de gereken cevapları veririm."
Bürokrat olduğunu anlatan Türkyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasetçi değilim. Siyasi olarak baş edemedikleri için, beni tanımadıkları için benim hakkımda iftira atıyorlar. Varsa cesareti buyursun gelsin, elinde belgesi varsa ortaya koysun. Ancak kendisine hakkımı helal etmiyorum"
Avukatlar aracılığıyla tazminat davası açtıklarını kaydeden Türkyılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu tazminat davasını kazanırsak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yaptığı gibi tazminat paralarını meydanlarda dağıtarak ya da fidan dikerek harcarız. Ben buraya siyasi ve bürokrasi tarafından atanmış, 21 yıldır bu mesleğe namusuyla şerefiyle hizmet vermiş bir bürokratım. Bürokratlığım dışında bir unvanım yoktur. Benim cevap verme imkânım olmadığından bana iftira atarak, kamuoyunda beni yıpratma noktasındaki bu tavrı kınıyorum. Halkın önünde özür dilemeye davet ediyorum. Özür dilenirse bu işin telafisi olur. Özür dilemezse kendisine hak ettiği cevap gelecektir."
(SC-İÇ-HO-Y)

18.12.2012 17:38:01 TSI

Editör: Wan Haber