Sivas Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sivas'ın yeni modern yüzünü oluşturacak ve Sivas'ı marka şehir yapacak olan Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde (TURKUAZ) ihale aşamasına gelindiği belirtildi.
Yapılan açıklamada; daha önce Belediye Meclisi'nin aldığı kararla eski sanayi bölgesinin kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildiği, Sivas'ın en merkezi yerinde mukim çarpık ve kent yaşamına uygun olmayan işyerlerinin yıkılarak; yaklaşık 80 dönümlük bir alanda bir otel, bir alışveriş merkezi, üç adet 33 katlı kule rezidans, iki adet 18 ve 20 katlardan oluşan ikiz blok, üç adet 18'şer katlı apartman blok yapılacağı bildirildi.
Ayrıca arazinin 64 dönümü park alanları, çocuk oyun alanları, sosyal alanlar ve site içi yürüme yollarından oluşacağı kaydedildi. Yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Muvafakatname alma işlemleri 11.01.2013 Cuma günü mesai saati bitimine kadar alınacak olup, bu tarihten sonra muvafakatname alınmayacaktır. Bu tarihe kadar Belediye'ye muvafakatname vermemiş olanların proje kapsamında kalan taşınmazları için kamulaştırma süreci yürütülecektir. Muvafakatname vermiş olan hak sahiplerinin daire tercih işlemleri 16.01.2012 Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar alınacak olup, 31.01.2013 Perşembe günü saat 10.00'dan itibaren Sivas Belediyesi Nikah Salonu'nda kura çekim işlemleri gerçekleştirilecektir. Kura çekimi ile aynı anda daire tahsis sözleşmesi imzalanacaktır. Hak sahiplerinin veya yetkili yasal vekillerinin kura çekilecek olan salonda hazır bulunmaları gerekmektedir. Bunlarla birlikte, 31 Ocak 2013 Perşembe günü saat: 10.00'da Belediye Nikah Salonu'nda daire tahsisi ile ilgili noter huzurunda kura çekimi yapılacağı, kura çekimine katılmak ve daire tahsis sözleşmesi imzalamak üzere hak sahibi veya yasal vekilinin salonda bulunması gerektiği, aksi halde hak sahibi adına noter tarafından kura çekim işleminin gerçekleştirileceği ve kura işleminden sonraki 7 gün içinde sözleşme imzalamaya gelinmediği takdirde kura çekim işleminin geçersiz sayılacak.''
(TB-ZB-Y)

07.01.2013 14:54:47 TSI

Editör: Wan Haber