Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm çalışmasında en önemli adım olan Turkuaz Projesi hakkında bilgiler veren Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, gelinen aşamadan belediye olarak memnun olduklarını belirtti.
Projenin sürecine değinen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, "Eski Sanayi'deki esnaflarımızdan bu projeye dahil olmak için bizlere muvafakatname veren ve bu projeye katılmak isteyen tüm esnaf kardeşlerimize Sivas Belediyesi olarak öncelikle şükranlarımı sunuyorum. Burada eski sanayi, toplam 80 dönümden 80 bin metrekareden oluşmaktadır. Bu 80 bin dönümün içerisindeki alanda bin 300 tane hissedar bulunmaktadır. Bu bin 300 hissedarın 650 kişisi muvafakatname vermiş, 150 kişi de yerlerini belediyeye devrederek karşılığında paralarını almışlardır. Dolayısıyla bu bin 300 kişinin içerisinden toplam 800 kişi bu projeye katılım sağlamışlardır. Ben Sivas Belediyesi adına bu projeye destek veren kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu. Proje kapsamında muafakatname verenlere tahliye tebligatlarını gönderdiklerini belirten Uzun, muavafakatnamelerini veren esnafların yerlerini boşaltarak kendilerine teslim ettiklerini, belediye olarak projeyi hızlı şekilde yürütmek için yıkımlara devam ettiklerini, bu sayede Sivas'ın gelecek ekonomisinin kalkınmasına yön verecek bir proje uygulayacaklarını vurguladı. Öte yandan kente büyük bir AVM yapacaklarını belirten Uzun şöyle konuştu:
"Bu projenin en önemli özelliklerinden birisi burada Sivas'ımızın ihtiyaç duyduğu bir alışveriş merkezi olmasıdır. Sivas'ımızın bu kış günlerinde insanlarımız çoluğuyla, çocuğuyla birlikte bu kış günlerinde gelerek burada sıcak ortamlarda hem alışverişlerini yapmış, hem de çoluğuyla çocuğuyla çaylarını, kahvelerini içecekleri bir alışveriş merkezine kavuşturmuş olacağız. Bu yıkımlar Sivas Belediyemizin büyük bir kararlılığı ile devam etmektedir. Kısmet olursa inşallah Ocak ayında 'Turkuaz Projesi' ihale edilecektir. Nisan, Mayıs gibi de buraya birlikte, beraberce esnaf kardeşlerimizle birilikte, Sivas halkımızla birlikte, kazmayı vuracağız."
Turkuaz Projesi'ne destek veren esnaflara teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Uzun, eski sanayide hiçbir esnafı mağdur etmeden Turkuaz Projesi'ni bitirerek Sivas'ın prestijli bir projeye kavuşacağının altını çizdi.
(TB-SK)

13.12.2012 16:44:35 TSI

Editör: Wan Haber