15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında Trabzon'da yapılan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları'nın şehrimizde düzenlenmesi için büyük emek sarf eden ve Belediye Meclisinin aldığı karar gereği fahri hemşerilik beratı verilen TÜRKSOY Genel Sekreteri Düysan Kaseinov ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Demirci, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.
Trabzon Belediyesi Meclisi'nin Şubat ayı açılış toplantısında verilen berat için Trabzon'a gelen Kaseinov ve Demirci'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, 15-18 Ekim tarihleri arasında Trabzon'da yapılan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları'nın kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Demirci, Trabzon'un büyükşehir olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Demirci, "Trabzon'da sizlerle birlikte icra ettiğimiz kurultayın hazırlık çalışmaları esnasında değerli Başkanımız Trabzon'un Büyükşehir olmasını heyecanla beklediklerini bizlere ifade etmişti. Kurultayımızın hemen akabinde büyükşehir olma unvanına sahip olduğunuzu memnuniyetle öğrendik. Evvela kurultayımıza, bu büyük organizasyona ev sahipliği yapan Trabzon şehrimizin büyükşehir unvanı almış olmasından dolayı Belediyenizi ve Trabzon'umuzu Türk dünyası kültür sanat elçileri olarak kutluyoruz. Büyükşehirle birlikte daha büyük başarılar elde edeceğinize olan inancımızı burada zikretmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapılan şehircilik kurultayının Trabzon'da olması bizce büyük bir ayrıcalık olmuştur. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın Astana'daki talimatlarıyla Mimar Sinan Proje Olimpiyatlarının başlatılmış olması ve Trabzon da finallerinin yapılmış olması ayrı bir önem arz etmektedir. Yaptığınız hizmetlerle Trabzon şehrine ve tarihi dokusuna gösterdiğiniz saygı ile atalarımızı ve milletimizi memnun eden, geleceğe ışıklar saçan o güzel projeleri burada bütün Türk dünyasının usta mimarlarına, şehircilerine göstermiş olmak bizim için çok büyük mutluluktu. Bizlere bu güzel ev sahipliğini yapmış olmanın yanı sıra Belediye Meclisince fahri hemşerilik beratı vermenizden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum" İfadelerini kullandı.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ise, her yerde Trabzon'un fahri tanıtım elçiliğini yapmaya gayret gösterdiğini kaydederek "Trabzon Belediye Meclisi'nin verdiği fahri hemşerilik beratı benim için çok büyük bir onurdur. Dünyanın neresinde olursam olayım Trabzon'un tanıtımı için fahri elçilik görevi yürütüyorum. Trabzonlular artık benim kardeşimdir. Bu büyük mutluluğu bana yaşattığınız için Başkan Gümrükçüoğlu'na ve Trabzon Belediye Meclisi'ne minnettarlığımı sunuyorum" diye konuştu.
Gümrükçüoğlu, kurultaydan sonra Demirci ve Kaseinov'u Trabzon'da tekrar görmekten memnun olduğunu ifade ederek" Sayın İlyas Demirciye ve Sayın Kaseinov'a şehrin tüm halkının şükranlarını ifade etmek istiyorum. Bu büyük mühendislik mimarlık kurultayının yanı sıra Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları'nın da Trabzon'umuzda gerçekleştirmiş olmanızdan dolayı ve Trabzon'umuz için göstermiş olduğunuz gayretlerinizden dolayı minnettarız. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'ın organizasyonu, sizlerin büyük gayretleri ve Trabzon Valiliğimiz ile Belediyemizin ev sahipliğinde yapılan kurultayda tüm Türk dünyasının bilimde, mühendislikte, mimarlıkta en önemli insanlarını bir araya getirmiş olmak tarihi şehir Trabzon için ayrı bir mutluluktur. Bu bakımından gayretlerinize çok müteşekkir olduğumuzu tekrar ifade ediyorum. Bu vesile ile kentimizi bu kurultay sonrasında unutmayıp tekrar hatırlayıp teşrif ettiğiniz için şeref duyduğumuzu belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu ve Trabzon Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Demirci ve Kaseinov'a el işlemeli birer porselen tabak hediye etti.
(OK-EK-Y)

04.02.2013 13:45:49 TSI

Editör: Wan Haber