Muğla Belediyesi ve Muğla Yörük Obaları Derneği, başlatılan "Kış Geldi. Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye" kampanyasına giysi, ayakkabı, yorgan, battaniye ve ısıtıcıdan oluşan 400 kolilik bir kamyon yardım malzemesiyle destek verdi.
Kampanya kapsamında toplanan yardım malzemeleri, Osmaniye'de, Osmaniye Yörükler Derneği tarafından tespit edilen sığınma merkezi dışında akrabalarında kalan Türkmenlere ulaştırılmak üzere Muğla Kışla Parkı'nda düzenlenin törenin ardından yola çıktı.
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşananlara kayıtsız kalamadıklarını belirterek, "Zorlu kış şartlarında Suriye'de yaşanmakta olan olaylar nedeniyle Türkiye'ye soydaşlarının yanına gelen Türkmenlerimiz var. Onların ihtiyaçları dernekler arası iletişim içerisinde derneğimize bildirilmiş. Yaptığımız toplantıda, özellikle Muğla Dayanışma Merkezi'nde hemşehrilerimizin daha önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere verdiği malzemeler ile Ortaca ve Bayır Belediyesi'nden gelen malzemeler toplanarak paketlendi" dedi.
Osmaniye'de kamp dışında evlerde ve ahırlarda yaşam mücadelesi veren bin 500 Türkmen bulunduğunu dile getiren Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akçam ;"Osmaniye'deki Yörük Türkmen Derneği bizi aradı. Çok ciddi giysi ve battaniye ihtiyacı olduğunu, yardıma muhtaç Türkmenler olduğunu söylediler. Biz de belediyemizle 400 koli civarında yardım malzemesi topladık. Malzemeleri Osmaniye'de derneğimize ben teslim edeceğim. Derneğimiz orada tespit edilen ailelere malzemeleri dağıtacak. Orada başka ihtiyaç sahiplerini belirleyerek yeni bir kampanya başlatacağız" dedi.
Yörük Obaları Derneği ve Muğla Belediyesi tarafından toplanan giysi, ayakkabı, yorgan, battaniye ve ısıtıcıdan oluşan 400 koli yardım malzemesinin bulunduğu kamyon, Osmaniye'ye hareket etti.
(BT-MB-İK)

10.01.2013 14:33:04 TSI

Editör: Wan Haber