Avrupa'nın önde gelen elektronik eşya firması Media Markt, İzmir'de ikinci mağazasını açtı. Firmanın yıl sonuna kadar yaklaşık 700 kişilik istihdam sağlayacağı belirtilirken, Türk insanının en çok tablet bilgisayar aldığı belirtildi.
Gaziemir Optimum AVM'de düzenlenen açılış törenine Media-Satürn CEO'su Marcus Tengler, Media Markt İzmir Gaziemir Mağazası Genel Müdürü Levent Bulut ile Pazarlama Direktörü Nurçin Koçoğlu katıldı. Marcus Tengler, Media-Satürn grubu olarak yeni pazar stratejilerini Türkiye ve Rusya üzerine yoğunlaştıracaklarını belirterek, altı ay içinde 5 yeni mağaza daha açacaklarını söyledi. Tengler, "Yıl sonuna kadar Gaziantep, Samsun, Urfa, Maraş gibi illerde yapacağımız yatırımlarla toplam 10 mağaza açmış olacağız. Bu sayı da Türkiye'ye verdiğimiz önemi gösteriyor" dedi.
Satürn'ün de kendi markaları olduğunu fakat İzmir'de belirledikleri bölgelerde aradıkları büyüklükte mağaza bulamadıkları için Media Markt'ı Satürn mağazasının yerine taşıdıklarını aktaran Tengler, İzmir'de asıl hedeflerinin önümüzdeki 5 yıllık süreçte Media Markt'ı geliştirmek olduğunu kaydetti. Satürn'ün ise İzmir'den sonsuza kadar gitmiş olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Tengler, 2018'den sonra tekrar geri dönebileceğini açıkladı.

TABLET VE TELEFON İLK SIRADA
Media Markt İzmir Gaziemir Mağazası Genel Müdürü Levent Bulut da, Türk müşterilerin teknolojiyi yakından takip ettiklerini ifade ederek, personellerini bilgilendirdiklerini dile getirdi. Bulut, "Gaziemir mağazamızda 65'den fazla personelimiz hizmet veriyor. Eğitimlerle personelimizi her konuda bilgilendiriyoruz. Çünkü Türk müşteriler bilgisayar ve elektronik eşyalarda oldukça bilgi sahibi. Onların tüm sorularına doğru cevap verebilmek için bu eğitimler çok önemli. Hatta bunun için İstanbul merkezimizde bir akademi kurmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de zorlu bir rekabet yaşandığını anlatan Bulut, "Fakat biz kendimize inanıyoruz. Türkiye'de dikkat çeken şey ise tüm dünyada ürün grupları eşit şekilde satılırken, burada notebook, tablet bilgisayar ve akıllı telefon satılıyor. Örneğin tablet satışlarımız bir önceki yıla göre yüzde 228 artarken, akıllı telefonların satış oranı da yüzde 40 civarında yükseldi" diye konuştu.
(AH-CC-E)

07.02.2013 15:32:01 TSI

Editör: Wan Haber