BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Paris'te öldürülen PKK'lı 3 kadınla ilgili olarak, "Otopsi için bizim ve ailenin bir talebi olmadı" dedi.
Paris'te öldürülen PKK'lı 3 kadının cenazesini karşılamak için Atatürk Havalimanı'na gelen BDP'li Tuncel ve Aysel Tuğluk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cenazelere otopsiyle ilgili bir taleplerinin olup olmadığı yönündeki soru üzerine Tuncel, "Böyle bir şey yok. Bizim beklediğimiz bu katillerin açığa çıkartılması bu konuda Türkiye'ye büyük rol düşüyor. Sayın Başbakan bu gün yaptığı açıklamada 'birileri bizim üzerimize yıkmaya çalışıyor' diyor. Bu katliamı kim yaptıysa bunların bulunması konusunda çaba harcaması gerektiğini düşünüyorum. Arkasındaki güçlerin kim olduğu hakkında birçok soru işareti olacak. Oklardan biride Türkiye'yi gösterecektir. Katliamın açığa çıkarılması için Fransa hükümetini zorlamak Türkiye hükümetinin sorumluğundadır. Otopsi için bizim ve ailenin bir talebi olmadı" diye konuştu.
Açıklamanın ardından BDP Milletvekilleri Tuncel ve Tuğluk 18.45'te cenazelerin Diyarbakır'a gideceği uçağa binmek üzere aprona geçti.
(AR-AU-ÖZ-Y)

16.01.2013 19:12:30 TSI

Editör: Wan Haber