Gençlik ve Spor Bakanlığı, Amerika ve birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi üniversite ligleri için çalışmaları başlattı. Projeye göre, voleybol, basketbol, masa tenisi, hentbol, futsal ve korumalı futbol branşlarında ligler başlıyor.
Türk sporunun ihtiyaç duyduğu sporcu alt yapı kaynağını oluşturmak için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okul sporlarının organizasyonunu üstlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurumu ile de tarihi bir anlaşmayı yarın Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda saat 10.00'da taraflar arasında imzalanacak.
Göreve geldiği günden beri bir çok branşta Lise Ligleri (LİLİG) ve üniversite ligleri (ÜNİLİG) oluşturmayı hedefleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) da ikna etmeyi başardı. Bir yıldan beri Yüksek Öğretim Kurumu ile görüşmeler sürdüren Gençlik ve Spor Bakanlığı, ilk etapta 6 branşta üniversite liglerinin kurulması için YÖK'le protokol imzalama aşamasına geldi. 22 Şubat'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurumu ÜNİLİG konusunda protokol imzalanacak. Bakanlıkta yapılacak protokol imza törenine altı branşta kurulacak liglerin, federasyon başkanları ve YÖK temsilcileri yer alacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tüm masraflarını üstlendiği ÜNİLİG'de ilk etapta, 55 ilden 92 üniversite takımı mücadele edecek. Toplam 3057 sporcunun bu ligde oynayacağı öğrenildi. Bakanlık önümüzdeki akademik yıldan itibaren üniversite liglerindeki branş sayısını artırmayı hedefliyor.
(SU-BÇ-S)

21.02.2013 12:31:29 TSI

Editör: Wan Haber