Konak Belediyesi, İzmir'den Türkiye'ye birlik, beraberlik ve dayanışma mesajını renklerin buluşmasıyla gönderdi.
Dört şehri İzmir'de bir araya getiren 'Türkiye'nin Renkleri Konak'ta Buluşuyor' projesi 48 saat kesintisiz programıyla öne çıktı.
Manisa, Konya, Şanlıurfa ve Erzurum'un yöresel lezzetleri, halkoyunları, kültür ve geleneği İzmir'e taşındı. Kültürpark Atlas Pavyonu'nda düzenlenen etkinlik açılışında gökkuşağı renklerinden oluşan 20 metrelik kurdele, hep birlikte kesildi. Atlas Pavyonu'nun tavanına asılı dev Türk Bayrağının altında buluşan konuklar, İzmir'de özgürlük ve barış içinde yaşıyor olmanın güzelliğini gösterdi.
Açılışa Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ege Bölgesi Konyalılar Derneği Başkanı Seyit Ali Selek, Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Koçoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Ege Bölgesi Erzurum dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sabri Çoruh, İzmir Manisalılar Derneği Başkanı Halit Oran, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim kadroları ve dört kentin İzmir'de yaşayan hemşerileri katıldı.
Türkiye'nin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olan günlerin yaşandığını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, tüm yurda yayılacak bir dayanışmanın ilk gününü İzmir'de renklerin buluşması etkinliğiyle başlattıklarını söyledi. Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü: "Çevremizde büyük bir ateş çemberi varken, kaos yaşanırken, Türkiye'de en büyük eksiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma. Ama biz bugün burada, bundan sonra 81 ile yayılacak bir dayanışmanın ilk gününü yaşıyoruz. Birbirimize kenetlenerek, kültür ve geleneklerden beslenerek, Ulu Önder Atatürk'ten güç alarak bu berberliği sürdüreceğiz. Barış, kardeşlik ve dayanışma renklerini birlikte yansıtıyoruz."
Dört şehirle başlayan ancak önümüzdeki yıllarda daha çok kentin katılımıyla sürecek olan 'Türkiye'nin Renkleri Buluşuyor'un ilk gününde yöresel tatlar öne çıktı. Şanlıurfa'nın içli köftesi, Erzurum'un cağ kebabı, Manisa mesir macunu, Konya şekeri ve diğer geleneksel lezzetler şölen havası yaşattı.
Manisa Mehteran Takımı tüm heybetiyle salonu turlarken, Konya Kaşık Ekibi eğlenceli sunumuyla hayran bıraktı. Semazenler ise etkinliğe büyülü bir hava kattı. Etkinlik Pazar günü 11.00-21.oo saatleri arasında devam edecek.
(HD)

22.12.2012 18:07:46 TSI

Editör: Wan Haber