İzmir'de sanat sezonuna hızlı bir giriş yapan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi 2012'nin son konserinde de yine sanatseverlerin akınına uğradı. "Türkiye'nin Renkleri" başlıklı yeni yıl konserinde İzmirli sanatseverlerin yakından tanıdığı Aytül Büyüksaraç sahne aldı. Anadolu ezgileri ile dünya klasiklerinin buluştuğu gecede seyirciler salonun doluluğuna ve merdivenlerde oturmak zorunda kalmalarına aldırış etmeden gecenin güzelliğini yaşadı.
Karşıyaka konseri için özel olarak hazırlanan repertuarla sahneye çıkan İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç'a "Türkiye'nin Renkleri" konserinde, tenor Murat Karahan, bariton Gökhan Koç, piyanist Demet Eytemiz eşlik etti. Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Demet Eytemiz'in Aytül Büyüksaraç ve Gökhan Koç'la birlikte çok sesli olarak düzenlenen türküleri seyirciyle buluşturan projesinin bir parçası olan yeni yıl konseri Karşıyakalıları büyüledi.
Konserde, Türk ezgilerinden "Ali Baba ve Kırk Haramilir", "Sen Sen Sen", "Kalamış", Mazi Kalbimde Yara", "Gökte Yıldız Aymisun" ile R. Falov, J.S. Bach, E.A. Mario, A. Lara, F. Sartori gibi bestecilerin klasikleşmiş eserlerin seslendirildi. Özel dans gösterileriyle renklenen yeni yıl konserinde salonu dolduran sanatseverler gecenin sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.
(HK)

26.12.2012 13:54:20 TSI

Editör: Wan Haber