Dünyanın ileri gelen ülkeleri arasında yer alan Türkiye'ye övgüler gelmeye devam ediyor. UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova, Türkiye'nin UNESCO için çok önemli bir ülke olduğunu söyledi. İşte UNESCO'nun değer verdiği o mühim ülkeler...

UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova, "Türkiye, UNESCO'nun gündemini belirleyen mühim ülkeler arasında. İnsanlığın tarihini ve değerlerini koruma açısında nihai derece mühim bir rol oynuyor" dedi.

Bokova, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde, "Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı ile Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu'nun Doğuşu" alanlarının, Dünya Mirası Listesi'ne alınmasından ötürü düzenlenen berat takdim törenindeki konuşmasında, merasimin yapıldığı müzenin kültürel tarih açısından da mühim olduğunu belirtti.

Törenle Dünya Mirası Listesi'ne alınan iki yeni alanla ilgili beratın verileceğini belirten Bokova,"Dünya Kültür Mirası Listesi'nde 13 alanla yer alan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni kutlama ve takdir etmek istiyorum" diye konuştu.

Bu alanların nihai derece mühim olduğunu vurgulayan Bokova, insanlığın tarihiyle çok mühim evrensel değerler taşıdığını belirtti.

"Bütün bunlar Türkiye Hükümeti'nin Dünya Kültür Mirası ile ilgili sözleşmesine ne kadar büyük ehemmiyet verdiğinin altını çiziyor" diyen Bokova, bunun için teşekkür etti. 

"Türkiye, UNESCO'nun gündemini belirleyen mühim ülkeler arasında. İnsanlığın tarihini ve değerlerini koruma açısından nihai derece mühim bir rol oynuyor" diyen Bokova,  Türkiye'nin çalışmalarından ötürü Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e teşekkür etti.

Editör: Wan Haber