Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "EMITT fuarını dünyada kabul etti. Turizm çok tatlı bir pasta. Herkes bu pastadan pay almak istiyor" dedi.
17'incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT'in Muğla il ve ilçelerinin tanıtıldığı stant ilgi gördü. İl ve ilçelerin broşür ve kitapçıklarının dağıtıldığı stantta katılımcılar ile sohbet eden Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da yer aldı.
Türkiye'nin dünya turizm liginde oynayan bir takımı olduğunu, İstanbul'da çok güzel bir fuara katılım yaptıklarını açıklayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "EMITT fuarını, dünya da kabul etti. Bugün birçok ülkeden stant açan turizmci arkadaşlar ile karşılaştık. Türkiye'nin birçok il ve ilçeleri de bu fuara katıldı. Turizm çok tatlı bir pasta. Herkes bu pastadan pay almak istiyor. Bölgeleri bırakın, iller de kendi arasında mücadele ediyor. İllerinde ilçeleri kendi arasında mücadele ediyor. Bu çok güzel bir durum" şeklide konuştu.
Turizmin gerçekten ekonomiye katkı sağlayan bir kazanç kapısı olduğunun altını çizen Başkan Kocadon, sözlerine şöyle devam etti:
"Bodrum olarak turizm ligindeki zirvedeki yerimizi korumak istiyoruz. Amacımız Türkiye'nin tek marka şehri Bodrum'u en iyi şekilde temsil etmek, tanıtmak. Çünkü turizme baktığımızda tanıtım çok önemli. İnsanlar merak ettiği yere gelir.Merakı da tanıtımla yapmak zorundayız. Onun için Bodrum olarak 27 fuara katılıyoruz. Bunun 23 tanesi yurt dışı fuarı. Bodrum ülkemize 2 milyar dolar gibi katkı sağlayan bir bölge. Bodrum, bir ilçe olmasına rağmen bu kadar katkı sağlayan bir ilçe. Elimizden geldiği kadar Bodrum'u tanıtmaya çalışıyoruz."
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, "Yıllardır söylüyorum her değeri kendi başına prezente etmeliyiz ama bir üzümün salkımı gibi olmalıyız. Yani o üzüm salkımı altında, Muğla başlığı altında birleşmeliyiz. Muğla ili ve ilçeleri bir arada olmalıyız ki, insanlara Muğla'yı tanıtalım. Herhangi bir ilçemize gelen turisti ilçelerimizde dolaştırıp, daha fazla harcatabilirsek, kültür turizmi ile sahildeki turizmimizi desteklersek çok daha büyük katma değer elde ederiz. Buraya katılan tüm ilçelerimizi kutluyorum. Çok güzel bir dizaynla yer almışlar. İnşallah diğer EMITT'lerde bir araya geliriz" diye konuştu.
(Nİ-AS-YHY-Y)

24.01.2013 20:37:31 TSI

Editör: Wan Haber