Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Kerkük politikasının belli olduğunu belirterek, "Bütün orada bulunan etnik grupların; Türkmenin, Arabın, Kürdün hep beraber yaşayacağı özel bir statüde olmasıdır" dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığın 2013 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında milletvekillerinden gelen soruları cevapladı. Bakan Davutoğlu, Türkmen nüfusun yoğunlukta olduğu ve Irak Merkezi Hükümeti ile Barzani peşmergesinin karşı karşıya geldiği Kerkük ile ilgili Türkiye'nin politikasını açıkladı. Davutoğlu, Türkiye'nin Kerkük politikasının ne olduğuna yönelik bir soruya, "Kerkük politikamız bellidir. Bütün orada bulunan etnik grupların; Türkmenin, Arabın, Kürdün hep beraber yaşayacağı özel bir statüde olması düşüncemiz ve politikamıza esastır" cevabını verdi.
Davutoğlu ayrıca, Kerkük Vilayet Meclisi'ndeki etnik unsur temsilcilerinin bugün Türkiye'de olduklarını söyleyerek, "Bugün Kerkük Vilayet Meclisi'nin Arap, Kürt, Türkmen bütün unsurlarıyla bizim misafirimiz olmak üzere Türkiye'dedirler. Yarın Konya'da Şeb-i Aruz'a katılacaklar. Bu da Irak'taki değişik kesimlerin ülkemize bakışını yansıtan önemli göstergedir" diye konuştu.
(AT-YHY-Y)

16.12.2012 18:12:04 TSI

Editör: Wan Haber