Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Finansal Kurumlar Birliği'nin Genel Kurul toplantısına katıldı. Şimşek burada yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin özel sektörün yatırımları için kaynağa ihtiyacı olduğunu söyledi. Şimşek, "Türkiyenin en büyük sorunu kaynak sorunudur. Eskiden kamudan kaynaklanıyordu. Şimdi özel sektörün yatırımları için kaynağa ihtiyacımız var. Bizim yatırımlarımızın daha da artması lazım. Yatırımların milli gelire oranı yüzde 20 civarında bu yetmez. Bunu sınırlayan cari açıktır. Yani iç tasarruflarımızın yetersiz olması. İşte o nedenle bu sektörün önünü açmamız lazım. Dünya fonlarını Türkiye'ye çekmemiz lazım. Burada hepimizin üzerine görev düşüyor" dedi.

"SAĞLAM BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN OLMASI, TÜRKİYE AÇISINDAN OLMAZSA OLMAZDIR"

Şimşek, bankacılık sektrörünün sağlam, sağlıklı olmasının Türkiye açısından olmazsa olmaz olduğunu söyleyerek "Türk bankacılık sektörü 2007 sonrası ortaya çıkan küresel finans krizden başarıyla geçti. Demek ki 2000li yılların başında yaptığımız reformlar ve bu reformların uygulanması Türkiye'ye çok şey kazandırdı" şeklinde konuştu. Yakın dönemde vergi düzenlemeleri ile ilgili çalışma yaptıklarını dile getiren Şimşek, vergi uygulamalarında bir harmoniye ihtiyaç olduğunu belirtti.

"SEKTÖR OLARAK KÖTÜMSERLİĞE GEREK YOK"
Sektör olarak kötümserliğe gerek olmadığını vurgulayan Şimşek,"Sektör olarak kötümserliğe gerek yok. Ekonomi de öyle bakın geçen sene iki seçim yaptık. Etrafımızda ateş çemberi var, savaşlar var. Bütün bu olumsuz şartlara rağmen Türkiye, Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerin iki katından daha az büyümüştür. Şimdi hazine olarak yine reform çalışması tamamladık. Bireysel emekliliğe otomatik katılım meselesi yakın dönemde bu çalışmalar kobilerin finansmana erişimlerinden finans sektörünün kaynak havuzunun genişlemesi açısından mecliste çalışmalar sürecek, bütün reformlar hayata geçirilecek" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber