Türkiye'nin ilk ve tek Denizcilik İhtisas Teknoparkı, Yıldız Teknik Üniversitesi, GİSBİR ve GİSAŞ işbirlikleri ile gemi sanayinin kalbi olan Tuzla'da kuruluyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi bir ilke imza atarak denizcilik sektörü için Ar-Ge çalışmaları yürütmek amacıyladeniz sanayinin içine teknopark kuruyor. Tuzla'da GİSAŞ ve GİSPİR işbirliği ile hayata geçirilecek proje dahilindekiTeknoparkta,aynı ortamda çalışma imkanı bulan tersane mühendisleri, akademisyenlerin desteğini de alarak sektörün dünya tersanelerine karşı rekabet gücünü artıracak.
Geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek basına, konuyla ilgili ilk açıklamaları yapan YTÜ Akademisyenleri ve deniz sektörünün önde gelen isimleri, Denizcilik Teknoparkıprojesi ile sağlanacak faydaları değerlendirirlerken, komisyonlar belirleyip, yol haritası çizdi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in de katılımıyla gerçekleşen toplantıda, GİSBİR ve YTÜ'den 4'er kişi olmak üzere toplam 8 kişiden oluşan proje takip ekibi kurularak, YTÜ Akademisyenlerinden Tamer Yılmaz koordinatörlüğünde çalışmalara başladı.
Rektör İsmail Yüksek "Teknik anlamda kariyer ve kalitesini ispatlamış olan üniversitemizin, kariyerini denizcilik sektörünün hizmetine sunduğu bu çalışmalar sonunda, kazanan hiç şüphesiz Türkiye ve Denizcilik Sanayii olacaktır" dediği toplantıda GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran'da " bizler bu konuda oldukça heyecanlı ve istekliyiz. En kısa zamanda akademisyenlerinizle sektörümüzü biraraya getirmek istiyoruz" dedi.
Toplantının ardından GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran tarafından YTÜ Rektörü İsmail Yüksek'e, Yüksek de Kıran'a günün anısına bir plaket takdim etti.
(ET-Y)

18.12.2012 11:21:26 TSI

Editör: Wan Haber