Hastane kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, Spor Toto Süper Lig'de bugün oynanan Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor maçının ikinci yarısına çıkamayan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın yarın taburcu edileceği belirtildi. Çakır'ın sağlık durumunun "hakemlik hayatını bitireceği" yönündeki iddiaların ise gerçek dışı olduğu kaydedildi.

 


Bugün oynanan Gençlerbirliği-Karabükspor maçını rahatsızlığı nedeniyle devre arasında terk eden Cüneyt Çakır, Ankara Güven Hastanesi'nde kaldırıldı. Durumu ciddileşen Çakır, burada ameliyata alındı. Çakır'ın ciğerlerinde hava biriktiği ve yapılan operasyonla biriken havanın alındığı öğrenildi. FIFA kokartlı hakemi ziyarete meslektaşları Tarık Ongun ve Bülent Yıldırım ile TFF eski başkanvekili Ufuk Özerten de ziyaret etti. Çakır'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 


Ufuk Özerten hastane çıkışında İHA'ya yaptığı açıklamada ise, "Maçın 2. yarısına çıkmadı. Bir nefes problemi olduğunu söylediler. Yarın öbür gün taburcu edilir. Şuanda durumu gayet iyi" dedi.

 

 1101.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), akciğerindeki hava birikimi nedeniyle operasyon geçiren FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

 

 

 

TFF'den "geçmiş olsun" mesajında şu ifadeler kullanıldı: "FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, bugün oynanan Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor karşılaşmasının ilk yarısının sonunda bir rahatsızlık yaşadı ve müsabakanın ikinci yarısına çıkamadı. Yapılan kontrollerin ardından akciğerinde hava birikimi olduğu tespit edilen Çakır, başarılı bir operasyon geçirdi. Sağlık durumu iyi olan ve 10 gün içerisinde antrenmanlara başlaması beklenen Cüneyt Çakır'a geçmiş olsun der, başarılı hakemimizin en kısa sürede tekrar sahalara dönmesini temenni ederiz."

Editör: Wan Haber