WanHaber.com - ÖZEL

Halkların Demokratik Partisi - HDP'den ilk sıra Van Milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle beklenen Günay Aslan'ın HDP'nin YSK'ya sunduğu listede yer almamasına tepkiler artarak sürüyor. Dün HDP Genel Merkezi'ni yüzlerce kişi arayarak Günay Aslan’ın Van listesinde olması gerektiğini belirterek tepkilerini ortaya koydular ve milletvekili  listelerinin yeniden gözden geçirilmesini istediler. Dün adaylar açıklandıktan hemen sonra sosyal medya üzerinden örgütlenmeler başlarken bugün ise  ‘BenimAdayım GünayAslan’ hashtagıyla binlerce kişi aynı anda twit atarak  ‘BenimAdayım GünayAslan’ı Dünya Trends Topic (TT) listesine eklemeyi başardılar. Kampanyaya şarkıcı Raperin, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ta katılan isimler arasında yer aldı.
 

GÜNAY ASLAN'DAN İLK AÇIKLAMA
HDP Van Milletvekili Aday Adayı olan Gazeteci-Yazar Günay Aslan sosyal medya hesabı üzerinden kısa bir açıklama yaptı. Aslan açıklamasında, “Merakla beklenen milletvekili listeleri açıklandı. HDP Van listesinde olmamam benim için bir mesele değildir. Zira siyaset benim için kişisel ikbal için değildir... Gün özgür ve demokratik bir ülke için HDP'de birleşme günüdür.Tüm adaylara yürekten başarılar diliyorum...” ifadelerine yer verdi.

Günay Aslan’ın yaptığı açıklama sonrası sosyal medya hesapları üzerinden binlerce kişi Günay Aslan’a destek verdi. İşte bunlardan bazıları…

aa1.jpg

t1.jpg

t2.jpg

t3.jpg

t4.jpg

t5.jpg

t6.jpg

t7.jpg

t8.jpg

t9.jpg

t10.jpg

t11.jpg

t12.jpg

t13.jpg

t14.jpg

 

Editör: Wan Haber