Türkiye'de 104 yaşında emekli olarak tarihe geçen İbrahim Eren, ikinci maaşını alamadan hayatını kaybetti. Rekortmen emekli İbrahim Eren'in oğlu Hüsnü Eren, "Annemin mezarını yaptırmak için ikinci maaşını bekliyordu ama nasip olmadı" dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Siirtli İbrahim Eren'in 104 yaşında emekli olmasının ardından geçtiğimiz aylarda il binasında tören düzenlemişti. İlk sigorta girişi 1975 yılında yapılan Eren, "en yaşlı emekli" unvanını kazanmıştı.
Eren emekliliğinin ardından ilk maaşını postaneden alırken, ikinci maaşıyla eşinin mezarını yaptıracağını söylemişti.
9 çocuk, 58 torun sahibi İbrahim Eren, karın ağrısı şikayetiyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıl Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Eşinin mezarını yaptırdıktan sonra hacca da gitmeyi isteyen Eren, Fatih Kadınlar Pazarı'ndaki Tezgahcılar Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Eyüp Sultan Mezarlığında hayat arkadaşı Şehriban Eren'in yanına defnedildi.
Babasının ani ölümü sebebiyle zor günler geçirdiklerini ifade eden oğul Hüsnü Eren, "Sabaha karşı hastaneye getirdik. Burada yapılan operasyonda babamı kaybettik. İlk maaşını aldı ama ikincisini alamadan vefat etti. Babamın tek hayali vardı. O da annemin mezarını yaptırmak. Mermercilerle pazarlık bile yapmıştı ama o ikinci maaşını bekliyordu. Babama, 'Biz yaptırırız' dedik ama o bizi dinlemedi. İkinci maaşını dört gözle beklerken hayatını kaybetti. Kısmet olmadı. Allah mekanını cennet etsin" diye konuştu.
(YS-İHS-GS-Y)

29.01.2013 12:32:46 TSI

Editör: Wan Haber