Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen söyleşide, AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit, 'Genç Yaşta Milletvekili Olmanın 10 Altın Kuralı'nı açıkladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, ülkemizin son yıllarda her alanda genç ve dinamik bir yapıya dönüştüğünü belirterek "Bugün bunun en güzel örneğine şahitlik yapacağız" dedi.
Milletvekili seçilme sürecini esprili bir dille katılımcılarla paylaşan İstanbul Milletvekili Bilal Macit, kendisinin aynı zamanda fahri Rize Milletvekili olduğunu hatırlattı. Milletvekili olmanın altın kurallarının olmadığını belirten Macit, siyasetin artık klişeler üzerinden yürümediğini söyledi. Cumhuriyet Tarihi'nin en genç milletvekili olan Bilal Macit, bu ülkede siyasi aktör olmak için milletvekili olmaya gerek olmadığını ifade ederek "İdealiniz varsa, söyleyecek farklı sözünüz varsa, sosyal medyayı kullanıyorsanız, hepiniz siyasi aktör olabilirsiniz" dedi. Macit, söyleşi sırasında yaşadığı tecrübelerden de örnekler verdi.
Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide katılımcılar oldukça samimi buldukları İstanbul Milletvekili Bilal Macit'e siyaset, siyasetçi, ülkemizin dış politikası konularında sorular yöneltti. Program sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa, Milletvekili Bilal Macit'e plaket ve çeşitli hediyeler sundu.
(GF-ÖS-Y)

29.12.2012 12:17:29 TSI

Editör: Wan Haber