Kaliteli eğitimi, standartlara uygun çalışma ve uygulamaları ile okul öncesi eğitimin örnek kuruluşlarından biri haline gelen Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, eğitim camiasında büyük yankı uyandıran 'Okul Öncesi Eğitim Semineri'nin üçüncüsünü yarın gerçekleştiriyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ücretsiz düzenlenen seminere, Türkiye'nin dört bir yanından ve Kıbrıs'tan bine yakın eğitimci katılacak.
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu'nun 2010 yılında Türkiye'de ilk kez düzenlediği "Okul Öncesi Eğitim Semineri" ülke çapında yankı uyandırmış, eğitim camiasında da taktirle karşılanmıştı. Geçen yıl ikincisi gerçekleştirilen seminerde de rekor katılım sağlanmıştı. Seminerin üçüncüsü ise yarın yine İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve yine ücretsiz olacak. Okul öncesi eğitimin niteliksel gelişimine katkı sunmak amacıyla gelenekselleştirilen 'Özel Hüseyin Aslan Anaokulu 3. Eğitim Semineri'nin açılışı İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan tarafından yapılacak.

BU YIL KKTC'DEN DE KATILIM VAR
Seminere İzmir'den Erzurum'a Trabzon'dan Antalya'ya kadar Türkiye'nin dört bir yanından bine yakın eğitimci katılacak. Seminerde ayrıca bu yıl ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de katılım sağlanacak.
Gün boyu sürecek seminerin en dikkat çeken ismi ise şüphesiz Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu olacak. Cüceloğlu, "Öğretmen Olmak, Bir Cana Dokunmak" konulu sunum yapacak. Cüceloğlu'nun yanı sıra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cahide Aydın ve Müzik Öğretmeni Ramazan Gökkaya da bilgilendirmeler yapacak.

SEMİNER ÜCRETSİZ
Aslan, ücretsiz olarak düzenleyecekleri bu organizasyonun tüm eğitim kurumlarına örnek olmasını diledi. Her türlü ticari kaygıdan uzak bir eğitim anlayışını benimsediklerinin altını çizen Okul Kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Yavrularımızın mutlu, ruhsal ve zihinsel açıdan yeterli ve donanımlı olmaları aileleri kadar bizlerin de büyük dileğidir" dedi.
(HK-ERG-Y)

05.01.2013 12:08:20 TSI

Editör: Wan Haber