Adli Tıp Uzmanı, çocuk hakları savunucusu ve çocuk istismarı konusundaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Oğuz Polat’a göre, dünyada da Türkiye’de de, çocuğa yönelik cinsel istismarda bir artış var. Sadece buğün ajanslara yansıyan haberler ise Polat'ın sözlerini doğruluyor.
 
Karaman'da 11'inci sınıf öğrencisi Ş.B.'yi tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılan İrfan Atasever Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı 48 yaşındaki M.Ç., İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındı.
 

KÖY İMAMI 14 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSTİSMARDAN TUTUKLANDI
 
Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki imam İ.A., 'Kız Kuran Kursu'nda 14 yaşındaki E.Y.'ye cinsel istismarda bulundu. İ.A., istismar suçundan tutuklandı. İmam İ.A. görevden uzaklaştırılırken, ailesi kızları E.Y.'yi okuldan aldı.
 

MAHKEME CİNSEL İSTİSMAR MAĞDURUNU 2 YAŞ BÜYÜTTÜ
 
Antalya'da akrabası 58 yaşındaki Mahmut E. tarafından 'Zincirleme cinsel istismara uğradığı' öne sürülen 14 yaşındaki Ü.E.'nin yaşı, mahkeme kararıyla 2 yaş büyütüldü. Ü.E.'nin babası N.E., bu karara tepki gösterirken, "Kızıma psikolojik destek verilmesi gerekirken yaşıyla uğraşılıyor. Namus davasıyla girdik, yaşla çıktık" dedi. Bu değişiklikle sanığa verilebilecek en yüksek ceza miktarı 21 yıldan 15 yıla inmiş oldu.
 

SOSYAL MEDYADAN TACİZ
 
Bursa'da ortaokulda sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yaparken bir öğrencisi ile sosyal paylaşım sitesi üzerinden cinsel içerikli yazışmalar yaptığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan 35 yaşındaki M.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Açığa alınan öğretmen bağlı bulunduğu Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen'den de atıldı.
 
Karaman'da Ensar Vakfı'na ait yurtlarda kalan 45 öğrenci öğretmeni tarafından cinsel saldırıya uğramıştı. 
 

ADALET BAKANLIĞI 2014 İSTATİSTİKLERİ 

Editör: Wan Haber