Çözüm süreci kapsamında oluşturulan güven ortamı, çatışmalı sürecin tekrar başlaması ile yerini endişe ve korkuya bıraktı. İki yıl Van’a rahat bir şekilde gelenlerin sayısında artış yaşanırken, son saldırılarla birlikte bu rakamların tekrar aşağıya doğru inişe geçtiği belirtildi. Van’da bir çok otelin bir hafta içerisindeki tüm toplantı ve rezervasyonları iptal olurken, zararlarının yüksek rakamlara çıktığı bildirildi.

“EYLÜL AYI REZERVASYONLARIMIZIN TÜMÜ İPTAL OLDU”
Elite World Hotels Satış ve Pazarlama Müdürü Serap Kart, yaşanan olaylardan dolayı otellerinin kötü etkilendiğini belirtti. İptal edilen rezervasyon sayılarının yüksek olduğunu belirten Kart, “Buna en önemli gösterge olarak geçen günlerde Eylül ayı için aldığımız yabancı gruplardaki iptal söz konusudur. Ayrıca, geçen hafta şirket rezervasyonlarındaki düşüş bunun bir göstergesidir. Çünkü insanlar Van’a gelme konusunda korkar hale gelmiştir. Bu maalesef biz otelciler başta olmak üzere tüm Van esnafını üzmüştür. Geceleme olarak zararımız haftalık baz aldığımızda büyük bir rakam ortaya çıkıyor. Van’ın yoğunluğunu düşündüğümüzde bu 300 rakamı otelimiz için ciddi bir rakam söz konusudur” dedi.

“HAFTALIK ZARARIMIZ 100 İLE 150 BİN TL ARASINDA”
Rescate Hotel Van Genel Müdürü İrem Tinli Angün de ciddi toplantı rezervasyonları başta olmak üzere bir çok rezervasyonlarının iptal olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu konuda iptallerin nedenini sorduğumuzda korktuklarını bu yüzden iptal ettiklerini ifade ediyorlar. Düğünlerde, rezervasyonlarda bile sıkıntı başladı. İptal olan düğünümüz yok ama insanlarda bir kaygı söz konusu. Kalabalık yerlerde bulunmaktan çekindikleri için böyle sorular sormaya başladılar. Rezervasyonlarımızda ciddi anlamda bir düşüş söz konusu. Önemli toplantılar iptal oldu.

Konaklamada ciddi bir düşüş var. Bu bir haftalık kaybımızın toplam maliyeti 100-150 bin TL civarında. Umarım kısa zamanda bu çatışmalı süreç sona erer ve herkes rahat eder.” 

Editör: Wan Haber