CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kilis'e 3 roketatar mermisinin düşmesine yönelik olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Şuanda en sorunlu olan şehirlerimizin başında Kilis geliyor. Kilis'te yaşayanların tamamı huzursuz. Gelecekten ciddi endişelere sahipler. Neden Kilis şuanda Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline geldi? 25 Nisan itibariyle hayatını kaybeden Kilisli vatandaşlarımızın sayısı 17, yaralıların sayısı 60, hastanede tedavi görenlerin sayısı çok daha fazladır. Halk her bomba veya roket atıldığında tepkisini dile getirmek istiyor. Hükümetin aldığı bir önlem var; hemen elektrikleri kesmek ve interneti susturmak. Neden Kilis bu halde? Kilisli kardeşlerim sizin de düşünmeniz gerekir. Kilis neden bu hale geldi diye. Kilis'in kent nüfusu 90 bin 400. Kilis'te, Suriyeli 150 bin kişi var. Bir şehirde, yabancılar o kentin nüfusundan daha fazlaysa orada kültürel yozlaşma olabilir, ciddi sorunlar çıkabilir. O nedenle Kilisli oradan bağırıyor; Nerede bu devlet diye. Devlet yerinde duruyor ama nerede bu hükümet diye soracaksın. Ortada hükümet yok."

İstihbarat örgütlerinin Kilis'te cirit attığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Bütün devletlerin istihbarat örgütleri orada cirit atıyor. Sınır tamamen açık, gidip gelen hiç belli değil. Bizim ambulanslarımız yaralananları gidip alıyor. IŞİD'liler Türkiye'de tedavi ediliyor. Tedavi edildikten sonra tekrar kendi ülkelerine gönderiliyor. Kilisli hastanede sağlık tedavisi göremiyor. Hastaneye gidemiyor. Suriyelilere hizmet veriliyor. Bu tablo Kilislilerin kaldıracağı bir tablo değildir. Çok evlilik çıkmış, kadına yönelik şiddet artmış durumda. Kilis'te aile kurumu derinden sarsılıyor. Suriyeliler iş yeri açıyor, vergi ödemiyor, sigorta primi ödemiyor. Devlet, vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamak için vardır.

Sen Kilis'te yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlıyor musun? O zaman çekileceksin bu hükümetten, yapamıyorsan gideceksin. Ortadoğu'nun oyuncağı haline geldik. Kimse Türkiye'nin gücünü test etmesin diyorlardı. Şimdi korkudan bu lafı da edemiyorlar. Çünkü artık dünya da alay konusu oldular. 'Top düştü, roket düştü' diyorlar. 'Top atıldı, roket atıldı' demiyorlar. Sanki tesadüfen böyle bir şey olmuş. Adam gözeterek silahını atıyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın saldırılar ile ilgili olarak, 'Bunun bilinçli olarak yapıldığı veya yapılmadığı hususunda bir istihbarat yok' diyor. Zaten Türkiye'de istihbarat yok. Git yabancı istihbarat kurumlarına başvur, sana bilgiyi versinler. İstihbarat olsaydı Ankara'nın göbeğinde, İstanbul'da bomba patlar mıydı?" diye konuştu.
"Dönemin Başbakanı, 'Ben Gazze'ye yardım göndereceğim. Bizim Deniz Kuvvetleri de ona eşlik edecek' diye açıklama yaptı" diye sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Dedim ki; sen eğer Gazze'ye silahlı unsurlar ile yardım götüreceksen, söz veriyorum gelip senin alnından öpeceğim demiştim. 'Kılıçdaroğlu’nun dudaklarıyla alnımı kirletmem' demişti. Ben Gazze'ye gideceğim demişti. Bugün 2016 ve 3 yıl geçti aradan. Gazze'ye gidilmedi. Gidemediler. Gideceğim deyip de gidemiyorsa kimseye kabadayılık satmasın" ifadelerini kullandı.  

Editör: Wan Haber