Ülkeleri Suriye'ye gitmek isteyen 90 kişi, Mardin'in Nusaybin ilçesi sınır kapısı önünde kamp kurdu. Polis, Suriyelileri yabancılar şubesine teslim etti.
Nusaybin Sınır kapısına gelen 64'ü çocuk 90 Suriyeli, sınır kapısından Kamışlı'ya gitmek istedi. Sınır kapısı askeri karakolunun haber vermesiyle kapıya gelen polis, Suriyelileri güvenlik çemberine aldı. Suriyelilerle görüşen polis amirleri, istekleri dinledi. Yapılan görüşmeler sonra polis, Suriyelileri yabancılar şubesine teslim etmek üzere Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü.
Bu arada Suriyelilerin bazılarının hasta olduğu görüldü. Hasta olanlar ve çocuklar battaniyelerle örtünürken, bazı Suriyeliler de yaktıkları ateş etrafında ısınmaya çalıştı.
Suriye'deki iç çatışmadan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini belirten Ahmet Süleyman Hasan, savaşta ölenlerin öldüğünü kalanların ise Türkiye'ye kaçtığını söyledi. Evleri, işleri her şeylerini kaybettiklerini ifade eden Hasan, "Ülkemize geri gitmek istiyoruz. Burada askere sığındık. Asker de bizi kamışlı'ya göndermiyor. 3 ay önce Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Ceylanpınar'a gelmiştik. Ülkemize dönmek istiyoruz" dedi.
(AA-YHY-Y)

24.01.2013 22:57:21 TSI

Editör: Wan Haber