CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte bin 582 belediyenin kapanacağını söyledi.
Atakum Belediyesi ve Yerel İş Sendikası'nın düzenlediği 'Büyükşehir Yasası ve Etkileri' konulu konferansa CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, Yerel-İş Sendikası Genel Sekreteri Cengiz Gülbay, CHP eski milletvekilleri, muhtarlar ve CHP'li üyeler katıldı. Türkiye'nin algı üzerinden yönetildiğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "İnsanlar nerdeyse algıyla karınları doyurulur hale geldi. Türkiye'de başarılamamış pek çok sorunu yeni bütün şehir yasasıyla çözebilecekleri, ortadan kaldırabilecekleri kırsal kesimdeki insanlara böyle bir algı oluşturarak bir kez daha insanların fikrini kendilerinden yana olmaya gayret ediyorlar. Bu yasanın bu şekilde çıkmasını istemezdik ama çıktı. Biz bize düşen görevi, halkımız tarafından verilen hizmeti en iyi şekilde yapılacağını halkımıza anlatmalıyız. Onun örneklerini vermeliyiz. Atakum çok geniş bir coğrafyada sürekli yükselen, değişen ve gelişen, herkesin dilinde olan bir ilçedir. Bunu birlikte geliştirdik. Bunu daha da yıldızlaştırmaya birlikte çalışacağız. Herkes bizi örnek gösterecek ve alacaktır" dedi.

TÜRKİYE'DE BİN 582 BELEDİYE KAPANIYOR
Büyükşehir Belediye Yasası ile Türkiye'de bin 582 belediyenin kapacağını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Günaydın ise, "Türkiye'de toplam 2 bin 951 belediye var. Bu yasa bin 582 belediyeyi kapatıyor. Yani her iki belediyeden birini kapatıyor. Biz 30 Mart 2014 günü bin 419 belediye için yarışacağız. Çünkü her iki belediyeden biri kapatılmış. Acaba bu 2 bin 951 belediye 75 milyon nüfuslu, 78 milyon hektar yüzölçümüne sahip Türkiye için fazla mıdır? Bunların kapatılması uygun mudur? Bu belde belediyeler kapandığı zaman o beldeler için daha yararlı olacaktır yoksa daha zararlı mı olacaktır" diye konuştu.
Türkiye'deki tek gerçek seçimlerin muhtarlık seçimleri olduğunu belirten Günaydın, "Muhtarları siyasal partiler aday gösteremezler. Muhtarın o güne kadar mahallesinde ve köyünde sergilediği tutum ya güven oluşturmuştur ya da güvensizlik oluşturmuştur. Güven oluşturmuşsa vatandaş muhtara oy verir, güven oluşturmamışsa oyunu vermez. Türkiye'de 35 bin köyümüz var. Bu köylerden 16 bin 82'sini kapatıyorlar. Her iki köyden birini kapatıyorlar. Bugün açık olan Samsun köyleri 30 Mart 2014 tarihi itibariyle kapanacaklar. Köy muhtarlıkları mahalle muhtarlığı oluyor" şeklinde konuştu.
Konferansta Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, CHP İl Başkanı Mehmet Atalay ve Yerel-İş Sendikası Genel Sekreteri Cengiz Gülbay da birer konuşma yaptı.
(GKH-SLH-CC-Y)

09.02.2013 17:40:02 TSI

Editör: Wan Haber