OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan, Türkiye'de şu anda 26 bin uluslararası öğrenci bulunduğunu söyledi.
Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde düzenlenen "Bilgi ve Düşünce Toplantıları" çerçevesinde OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan "Lisansüstü Eğitimde Uluslararasılık" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Mennan konuşmasında, üniversitelerin uluslararasılaşmalarının bir tehdit değil, bir ihtiyaç ve bir fırsat olduğunu belirterek, OMÜ'de halen 64 farklı ülkeden bin 100 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü; hedefin ise toplam öğrenci sayısının yüzde beşine ve on yıl sonra da yüzde 10'una ulaşmak olduğunu kaydetti.
Uluslararasılaşmanın önündeki en önemli engelin yabancı dil olduğunu ve akademik çalışma yapmayı düşünenlerin öncelikli olarak bu sorunu halletmeleri gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Hüsrev Mennan, TÜBİTAK, Milli Eğitim, DAAD, Fulbright ve İslam Kalkınma Bankası burslarından da söz etti.
ABD'nin 1950'lerde yabancı öğrencileri kendi ülkesine çekmek için projeler geliştirip, teşvikler vererek uluslararasılaşmaya başladığına, Türkiye'nin ise bu işe yeni başladığına ve şu anda 26 bin uluslararası öğrenciye sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hüsrev Mennan, dışarıda öğrenim gören Türk öğrencilerin sayısının ise elli dört bin olduğunu belirtti. Prof. Dr. Mennan konuşmasında; "30 farklı ülke ile akademik değişim anlaşmamız var. Bu üniversitelerle bizim birimimiz arcılığı ile yahut bireysel olarak irtibat kurulup ortak proje yapıldığında BAP kapsamında gidiş-dönüş ve barınma ücretlerinin karşılanmaktadır. Öğrenci ve öğretim üyelerinin Erasmus programından yararlanmaları için her türlü desteği veriyoruz" dedi.
(SAM-SLH-Y)

15.01.2013 16:46:00 TSI

Editör: Wan Haber