Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta Yemen, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine düzenli bir şekilde sağlık alanında bilim ihraç etmeye devam ediyor.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Hastane yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Paç, ''Bilindiği üzere Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uluslararası misyonu olan bir hastanedir. Sağlık haftaları çerçevesinde dünya ülkeleri arasında işbirliği yaptığımız ülkelerle Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahi uygulamaları için girişimlerde bulunuyoruz. Kasım ayı başlarında 9 kişilik bir heyetle 8 günlüğüne Bangladeş'e gittik. Chittagong sahil kentinde yeni kurduğumuz Kalp Merkezinde Bangladeşli meslektaşlarımızla birlikte Kalp ameliyatları ve Anjiyo'lar yaptık'' dedi.
Bangladeş ziyaretinin ardından 17 kişilik daha kalabalık bir ekiple Azerbaycan'a geçtiklerini belirten Hastane Yöneticisi Mustafa Paç, ''Azeri meslektaşlarımızla birlikte, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Kalp Cerrahisi, Erişkin Kardiyoloji ve Erişkin Kalp Damar Cerrahisi üzerine çalıştık. Yaklaşık 10 ameliyat, onlarca Anjiyo ve Eko yaparak mesleğimizi ve tecrübelerimizi yurt dışındaki arkadaşlarımızla paylaşmanın gururunu yaşadık'' şeklinde konuştu.
13 Aralık günü Yemen'de olacaklarını kaydeden Yönetici Paç, ''13 Aralık'ta Yemen'de Yemen-Türk Sağlık Haftası var. Bu hafta çerçevesinde Başkent Sana da olacağız. Özellikle çocuk Kardiyolojisi ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi girişimlerinde bulunacağız'' dedi.
Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dünya çapında misyonu olduğuna vurgulayan Hastane Yöneticisi Mustafa Paç, Yurt dışına bir anlamda bilim ihraç ediyor olmanın, hastane ve Türk Tıp Bilimi açısından gurur verici bir durum olduğunu ve verilen bu hizmetlerin hem Sağlık Turizmi hem de Türk Tıp Bilimi açısından katlanarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
(AK-BÖ)

13.12.2012 18:20:53 TSI

Editör: Wan Haber