Türkiye Yol-İş Sendikası üyeleri, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 'taşeron işçilerin' toplu iş sözleşmesinden yararlandırılması için eylem yaptı.
Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen Yol-İş Sendikası üyesi işçiler, sabah saatlerinde Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplandı. "Yaşasın işçi direnişimiz", "Taşeron kölesi olmayacağız" gibi sloganlar atan grup adına Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar bir açıklama yaptı. Ağar, sendikalarının sokağa inmeye mecbur edildiğini belirterek, "Bu nedenle eylemin asıl mimarları, kulaklarını işçilerin taleplerine tıkamış olanlardır" dedi.
Son yıllarda taşeron işçi uygulamasının olağandışı biçimde on binlere yaklaştığını söyleyen Ağar, bir işçi sendikası olarak bu huzursuzluğa, haksızlığa ve adaletsizliğe seyirci kalamayacaklarını vurgulayarak, "Yasal ve evrensel bir insan hakkı olan sendikalaşma hakkımızı kullandık. Genel Müdürlüğe başvurarak üyelerimizin mevcut toplu iş sözleşmesinden yararlanmasını istedik. Kurum, işçilerin kendi işçisi olmadığını belirterek başvurumuzu reddetti. Türkiye Yol-İş Sendikası hukuk yolundan ayrılmadı. İlk elden 6 bin 400 üyemiz adına davalar açtık. Binlerce üyemiz mahkemelere gelerek tanıklık ettiler" diye konuştu.
Yargıtay'ın adına 'taşeron işçisi' denilen, 'taşeron işçisi' diye isimlendirilen işçilerin ilk girişlerinden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü işçisi olduklarına kesin olarak karar verdiğini söyleyen Ağar, şöyle devam etti:
"Buradan kurum, Bakanlık ve hükümete sesleniyorum. Yargıtay kararının gereğini yerine getiriniz. Hukuk devleti ilkesi anayasal bir ilkedir. Gereğini yapınız."
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.
(BC-CC-Y)

28.01.2013 11:42:18 TSI

Editör: Wan Haber